Es realitzen obres de millora a la Biblioteca Joan Oliva per valor de 160.000 euros

L'equipament cultural ha estat tancat al públic per fer les intervencions en matèria de seguretat i accessibilitat. Actualment el servei funciona amb normalitat

Imatge de la Biblioteca Joan Oliva. Cedida

La Biblioteca Joan Oliva ha estat objecte d’un projecte global de millora a càrrec de l’Ajuntament de VNG, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya que ha suposat una inversió de 160.000 euros. Un cop finalitzat, l’equipament cultural ha reobert el servei en l’horari habitual.

Les actuacions realitzades en el període bianual 2018-2019, han servit per millorar l’accessibilitat, seguretat i funcionalitat de l’equipament i de l’edifici, inaugurat com a biblioteca fa més dues dècades. Mitjançant aquest projecte també s’ha renovat una part del paviment de terrassa de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell.

Les obres tenien per objectiu millorar l’accessibilitat i seguretat en els accessos a les sales i als recorreguts interns. Entre les actuacions realitzades hi ha la modificació de la sortida d’emergència del carrer de Sant Gervasi, les intervencions a l’escala interior i accessos a espais interns, reparació incidències per humitat a la planta baixa, condicionament de la sala infantil, amb una rampa de sortida i incorporació de nou mobiliari.

La regidora de Recursos Humans i Cultura, Adelaida Moya, ha explicat que malgrat “la intervenció no es visualitzi ha permès realitzar millores importants en accessibilitat i seguretat que es traduiran en el fet que els usuaris tinguin el nivell de confort adequat”. Quant a l’endarreriment en la reobertura del servei, a conseqüència de l’endarreriment en la finalització de les obres, la regidora de Cultura ha lamentat les molèsties que s’hagin pogut ocasionar en els usuaris i ha recordat que “les biblioteques fan una tasca molt important i són milers de persones les que anualment passen per les biblioteques municipals”. En aquest sentit, Adelaida Moya ha afirmat que les biblioteques Joan Oliva i Armand Cardona Torrandell “són equipaments culturals de primer ordre”.

El projecte global ha estat finançat mitjançant sengles dotacions econòmiques de l’Ajuntament de VNG; de la Diputació de Barcelona, a través del Programa complementari de reforma i millora d’equipaments públics i de la Generalitat de Catalunya.