Es presenta el nou volum de ‘L’Abans: Vilanova i la Geltrú: 1960 – 1991’ a la biblioteca Joan Oliva

Divendres 17 de maig a les 20h es realitzarà la presentació del llibre ‘L’Abans: Vilanova i la Geltrú: recull gràfic 1960 – 1991’ a càrrec d’Anna Lleó i Xavier López, coordinadors de l’obra, i amb la participació del periodista Francesc Escribano

Imatge de L'Abans de Vilanova i la Geltrú. Cedida

El proper divendres 17 de maig a les 20h la biblioteca Joan Oliva i Milà acollirà la presentació del llibre L’Abans: Recull gràfic de Vilanova i la Geltrú (1960 – 1991) a càrrec d’Anna Lleó i Xavier López, coordinadors de l’obra, i amb la participació del periodista i autor del pròleg del llibre Francesc Escribano. En col·laboració amb l’editorial Efadós.

“Després de la bona acollida del primer volum de L’Abans de Vilanova i la Geltrú arriba el segon volum d’aquest recull gràfic. Es tracta d’un recull de la història gràfica de la Vilanova d’entre 1960 i 1991 en una publicació que, al llarg de les seves més de 800 pàgines, reflecteix un període relativament breu però de significatius canvis socials i polítics que van transformar tots i cadascuns dels àmbits de la societat. Les imatges seleccionades ens relaten la nostra història més recent i esdevenen un fidel testimoni de com en els anys seixanta la ciutat començava a fer les seves primeres passes cap a una gran transformació que es refermaria amb l’adveniment de la democràcia, amb un ajuntament sorgit de les primeres eleccions municipals l’any 1979”, en paraules dels coordinadors de l’obra.

L’Abans és una col·lecció que compta amb 140 volums editats. Recull la memòria i la fotografia històrica dels pobles de Catalunya i de les Balears entre el final del segle XIX i el segon terç del segle XX. En el cas de Vilanova i la Geltrú el primer volum es va editar l’any 2.000, també a càrrec d’Anna Lleó, i comprenia els anys des del 1873 al 1965.

Aquesta publicació es fruit de la col·laboració entre l’editorial Efadós, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l’Arxiu Comarcal del Garraf que l’any 2016 varen signar un conveni per tal de promoure l’edició de publicacions de caire local i amb un gran protagonisme per la fotografia. En el marc d’aquest acord ha vist la llum aquest llibre que ara es presenta de la col·lecció L’Abans i el 2017 es va publicar el segon volum de la col·lecció Catalunya Desapareguda: Vilanova i la Geltrú desapareguda.

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú valora positivament aquesta proposta i pren en consideració la necessitat de vetllar per la difusió del patrimoni fotogràfic dipositat a l’Arxiu Comarcal del Garraf i contribuir al seu coneixement per part de la ciutadania.