El Víctor Balaguer mostra totes les obres del fons del Museu del Prado

Vilanova i la Geltrú custodia una de les cessions més antigues feta des de Madrid ara fa 136 anys

 Les sales del Museu Víctor Balaguer mostren des de dijous la quarantena d’obres que actualment formen el fons del Museu del Prado a Vilanova i la Geltrú. El Greco, Murillo o Ribera són alguns dels noms destacats que componen aquest llegat, un dels més antics realitzat des de Madrid, l’any 1882, i que actualment comprèn pintures dels segles XVI, XVII i XVIII.

Coincidint amb la celebració del bicentenari del Museo del Prado, la Biblioteca Museu ha organitzat aquesta exposició temporal, així com l’edició d’un llibre-catàleg que detalla la història i les vicissituds del dipòsit durant més de 130 anys. Cal recordar que l’any 1981 el museu vilanoví va ser víctima d’un robatori, a càrrec d’Erik el Belga, i aquest fet va suposar la retirada temporal dels fons del Prado. El dipòsit es va recuperar posteriorment, i l’any 2008 es va inaugurar una sala permanent que mostra una part d’aquesta col·lecció.

L’exposició “La presència del Prado. Episodis d’una història” inaugurada el dijous, 13 de desembre, romandrà oberta al llarg d’un any al museu Víctor Balaguer