El terror gòtic de ‘The Lodgers’ i un muntatge de la Fura dels Baus tanquen el Festival de Sitges 2017

La companyia catalana homenatjarà aquesta nit diversos mites del cinema fantàstic a l'àrea de la Fragata

El director irlandès Brian O’Malley clausurarà aquest dissabte la 50 edició del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya amb la pel·lícula ‘The Lodgers’, un conte gòtic d’horror situat a la Irlanda rural de començament de segle XX, que ja s’ha presentat al Festival de Toronto. La gala de cloenda tindrà lloc per la tarda a l’Auditori del Melià. L’altra cloenda tindrà com a protagonista la Fura dels Baus que oferiran un espectacle a dos quarts de deu de la nit a l’àrea de la Fragata, just a sota de l’emblemàtica església de Sitges, en l’entorn conegut com La Punta. El muntatge serà un homenatge a diversos mites del cinema fantàstic. Aquest dissabte també es donarà a conèixer el palmarès del certamen.
Els dos protagonistes de la pel·lícula ‘The Lodgers’, Rachel i Edward, saben què significa carregar el pes d’una maledicció que es remunta als seus ancestres. Són orfes i viuen a una decadent casa familiar. L’Edward acata les normes, però la Rachel està disposada a forçar els seus límits. La pel·lícula es projecta al certamen aquest matí a dos quarts de nou, a la gala de cloenda de les vuit i a la nit a la marató de l’Auditori amb tres pel·lícules més.

La celebració del 50è aniversari del Festival també tindrà el seu punt culminant amb la gala de cloenda amb l’espectacle de la Fura dels Baus, que enguany canvia de format, escenari i estil. L’objectiu del certamen, com han explicat en una nota, és “compartir amb el públic i amb Sitges un esdeveniment especial com aquest amb una gala serà oberta a tothom”. L’espectacle està produït per La Xarxa, i s’emetrà en directe per televisions de proximitat i el canal 159 de Movistar +.

La gala de la Fura dels Baus girarà entorn diverses figures i icones del cinema fantàstic en una línia identificativa de la companyia. Durant la gala es lliuraran alguns dels premis més rellevants de la 50a edició del Festival. La resta de guardons es lliuraran en la sessió de cloenda del Festival, que se celebrarà a l’Auditori.