Dijous, 18 d'abril de 2024
És notícia

El FIMPT obrirà la 39a edició amb un homenatge al paper de les dones en la música tradicional

Avatar photo

El Festival ha produït l'espectacle de La Cobla Maricel i Clau de Mar, "La música dona"

Imatge de la roda de premsal de presentació del FIMPT. Foto: Aj. VNG

L’espectacle “La música dona” obrirà el divendres, 14 de juny, la 39a edició del FIMPT, el Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú. La Cobla Maricel i la formació grallera Clau de Mar estrenaran una producció que homenatja la música tradicional, la cançó i la dansa com a elements indispensables de la vida, i reivindica el paper de la dona en el món de la música tradicional.

Amb aquest producció el FIMPT reitera l’aposta de convertir el festival en una plataforma per donar a conèixer els músics del país que es dediquen a la música tradicional. L’actuació de Miquel Gil, diumenge 16 de juny a la plaça de la Vila, és també una mostra d’aquesta vocació.

Per altra banda, el certamen vilanoví segueix mantenint també la vessant internacional amb dos caps de cartell amb el caràcter i la potència de l’Amsterdam Klezmer Band, i el xou del cantautor eslovè Magnífico.

La formació holandesa Amsterdam Klezmer Band, divendres a la nit a la plaça del Port, presentarà la seva música eclèctica, mestissa, entre el funk i el balcànic tradicional i l’accelerada música gitana. El seu repertori combina les melodies i cançons tradicionals de klezmer amb influències d’Europa oriental, elements de jazz contemporani, ska, hiphop i música de ball.

Dissabte, també a l’escenari de la plaça del Port, Magnífico presentarà el seu darrer treball, Challatan de Balkan, que combina la música llatina, el reggae, el surf i la música tradicional dels Balcans per crear el seu so únic. El músic eslovè és considerat un tresor nacional al seu país, després de 30 anys de carrera amb grans èxits a la regió dels Balcans.

L’oferta del FIMPT al llarg del 14, 15 i 16 de juny és complementa amb altres activitats musicals destacades, com la cercavila i el concert vermut de dissabte matí, amb l’alumnat de l’Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat i la formació Punt de Malura, les actuacions prèvies de petit format a la plaça del Port de la Fimpteca, i el Firasac diumenge la matí, la trobada oberta a tots els músics que sonen el sac de gemecs, el flabiol i el tamborí.

També formen part de la programació del festival els concerts de Clàudia

Cabero, guanyadora del concurs SONS de la Mediterrània 2018, El grup de l’Empordà La Puça, l’acordionista Guillem Anguera, i Karlos Subijana

professor de txalaparta, alboka i txirula a l’Academia Municipal de folklore de VitoriaGasteiz.

Tots els concerts del Festival són gratuïts, excepte el concert inaugural, al teatre Principal.

Per tal d’escalfar motors de cara al festival, les biblioteques vilanovines van dedicar dissabte el vermut musical al FIMPT. La terrassa de la biblioteca Armand Cardona Torrandell va acollir un concert de tenores, sacs i flabiols a càrrec dels alumnes de música tradicional de l’Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat.

Més informació: https://www.vilanova.cat/fimpt/

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Obert el termini per presentar candidatures per ser paborde o pabordessa de la Festa Major 2020

Notícia següent

Es lliura el premi literari Andrea Noya “Moments viscuts amb els nostres grans”

Notícies relacionades