El Festivalet del Monocicle celebra la 5a edició

El carrer Major s’omplirà d’actuacions i tallers musicals per a totes les edats durant la jornada del dissabte 14 de setembre

Imatge del cartell oficial. Cedida

El cap de setmana del 14 i 15 de setembre arriba la cinquena edició del Festivalet Monocicle organitzat per Els Xulius. El local de l’entitat cultural de Sant Pere de Ribes, ubicat al carrer Major, i els voltants, s’ompliran de música i famílies que vulguin gaudir d’una jornada íntima i familiar.

Aquesta cita és la festa final al concurs de cantautors i cantautores que el Monocicle va engegar ara ja fa cinc anys i que any rere any augmenta el nombre de participants. Enguany s’han inscrit al concurs 55 artistes dels quals el jurat n’escollirà els tres finalistes per actuar en directe al Festivalet Monocicle, on es farà públic el guanyador d’aquesta edició.

Com a novetat, aquest any s’ha organitzat paral·lelament el 1r Concurs de Vídeo-clips “low-cost”, al qual s’han presentat 43 propostes audiovisuals. Serà el diumenge 15 als Cinemes Ribes on s’anunciarà el guanyador després de projectar els videoclips finalistes (de 12 a 14 h a la pl. Marcer, 7).

Programa d’activitats
El Festivalet començarà dissabte a les 10 h del matí amb activitats adreçades als més petits: taller de nadons (0-3 anys), taller Harmònicus per a principiants i avançats, tallers de sensibilització (de 3 a 5 anys), tallers de percussió corporal (de 7 a 14 anys), lectura del conte d’Alexandra Sebastián ‘L’escala del do’, roda d’instruments de l’Escola de música municipal de Ribes i jocs per a infants. Els horaris de totes les activitats es pot consultar al web oficial del Festivalet Monocicle i per participar cal reservar plaça prèviament enviant un email a monocicleribes@gmail.com.

Al migdia, al pati de l’entitat es celebrarà un vermut amb l’actuació d’Abraham Rivas (13.30 h) i a continuació un dinar popular (14.30 h). A més, també hi haurà Foodtrucks i Carpes de gastronomia Local a Les Planes amb menjar, cervesa artesanal i vins autòctons per complimentar la trobada.

La Final del Concurs de Cantautors tindrà lloc al carrer Major entre les 19 i les 21 h. També hi haurà música en directe a l’Escenari de les Planes, començarà la Lali BeGood (18.30 h), la seguirà l’Andreu Martinez (21.30 h), i després de l’entrega de Premis del Concurs de Cantautors (22.30 h), el concert del grup Veneno en la Piel (23 h).