Canyelles viu un dels Carnavals més multitudinaris i participatius

Gairebé 800 persones participen en la rua de Carnaval, seguida per moltíssim públic, tot i l’intens fred

Gairebé 800 persones han participat del Carnaval de Canyelles, que aquest cap de setmana ha estat sota el regnat de Sa Majestat el Rei Carnestoltes. Aquest arribava al poble dissabte al vespre acompanyat ‘d’un govern canyellenc paral·lel’ amb el qual van repassar l’actualitat municipal, com també va fer en el seu sermó satíric, en què hi va haver espai per a la situació política actual del país. El Rei dels Poca-soltes arribava al poble acompanyat d’aquest altre govern, del seu seguici habitual de concubines i d’algunes banderes de les comparses de nit de Vilanova i la Geltrú, que després de participar a l’acte previ del carnaval vilanoví divendres a la nit, no s’han volgut perdre el Carnaval de Canyelles, que dona el tret de sortida dels carnavals de tota la comarca.

El Carnestoltes, molt animat, va ser l’encarregat de donar la benvinguda a la festa més poca-solta de l’any i de donar el Passaport del Carnaval de Canyelles a les diverses colles i grups participants, un total d’onze, procedents del municipi i també de municipis veïns, concretament d’Olivella i de Vilanova i la Geltrú. Era un requisit imprescindible per poder participar a la Rua de Disfresses, una de les més concorregudes i vistoses dels darrers anys, tot i l’intens fred que feia la tarda de dissabte a Canyelles. Molts participants, gairebé 800, i molt de públic, van fer de la festa una de les millors dels darrers anys.

La rua de disfresses és l’acte central del Carnaval canyellenc i guanya participació i qualitat en cada edició, com s’ha pogut veure en aquesta darrera. Enguany han participat al Carnaval canyellenc, dues carrosses més que l’any passat. L’ordre de sortida de la rua s’havia triat per sorteig i enguany el grup The Xavales, del municipi veí d’Olivella, que participaven en el Carnaval canyellenc sota l’eslògan ‘Vam ser, som i serem The Xavales’. El Gimnàs Municipal els seguia, vestits del personatge de Popeye. Els seguia Eventos PC, amb temàtica ambientada en el Pol Nord; i després l’AMPA de l’Institut Pla del Bosc, que havien escollit un altre personatge per a la seva disfressa, el Soldadet de Plom. El grup [email protected] es presentava amb un look viking; i els Canyafocs simulaven una màquina del temps i un retorn al passat. El foc era la temàtica escollida pels Dracs de Canyelles, als quals seguia el grup dels Sis Camins de Vilanova, que celebra el seu 40 aniversari. L’Associació Ke Fem tancava la rua, també celebrant el desè aniversari. Tancara la cercavila de grups el Carnestoltes i la seva comitiva.

Tots plegats van poder acabar la festa a la Sala Multicultural, on hi va haver música fins a la matinada.

 

Ball de mantons i Carnaval Infantil

El Carnaval canyellenc, però, l’obria el divendres l’Associació de la Gent Gran, amb el tradicional ball de mantons, que va omplir la Sala Multicultural. I el tancava diumenge el Carnaval infantil, la principal novetat d’enguany. Tot i la pluja i el mal temps, el Carnaval no es va aturar i es va fer una gran festa infantil a la Sala Multicultural, on no va faltar el Carnestoltes, i on van participar força nens.

Canyelles acomiada el Rei dels Poca-soltes, que deixa el municipi per seguir la festa i la disbauxa a la resta de poblacions de la comarca del Garraf i del Penedès, on imposarà el seu regnat aquest pròxim cap de setmana.