Canyelles, a punt per Carnaval

Imatge de la rua de Carnaval a Canyelles. Foto: Aj. Canyelles

Canyelles obre, un any més, els carnavals del Penedès i el Garraf aquest dissabte 15 de febrer i ho fa amb la Rua, que torna a ser multitudinària i molt participativa. S’hi han inscrit 16 carrosses i 1.300 participants. D’aquestes, set, a més de la del Carnestoltes, són de Canyelles, i la resta de poblacions del Garraf i el Penedès.

La rua sortirà des de l’aparcament de l’escola Sant Nicolau a les 18 hores, encapçalada pel Carnestoltes i la seva comitiva. Seguirà pel Camí del Romanguer, el lateral de l’Avinguda de Vilafranca fins a l’Avinguda del Raval, des d’on s’anirà fins al carrer Major i la placeta de la Bassa d’en Llot. Allà, en arribar el Carnestoltes oferirà el tradicional pregó i anirà donant la benvinguda a les colles, a mesura que vagi arribant la Rua.

Les colles faran el seu ball i rebran el Passaport de la mà del Carnestoltes. Aquesta és la principal novetat de la rua d’enguany. El ball de les colles i el lliurament dels passaports es fa al final de la Rua, i no al principi, per fer més àgil la cercavila i permetre a les colles gaudir més del circuit i de la festa de Carnaval.

Un cop les colles rebin el distintiu, es donarà per acabada la Rua de Disfresses, però totes les colles participants podran seguir la festa a la Sala Multicultural amb el Ball de Carnaval amb música de DJ en directe.

L’ordre de participació de les carrosses a la Rua de Carnaval es fa, un any més, per sorteig, en una reunió en què han de participar totes les entitats inscrites i que està prevista per aquest dimarts 11 de febrer.
Ball de Mantons

El tret de sortida del Carnaval canyellenc, però, el dona el Ball de Mantons de la Gent Gran. Té lloc aquest divendres 14 de febrer, a les 20:30 hores a la Sala Multicultural.