Els Bordegassos comencen els primers assajos de la temporada

Mario Marco vol mantenir el domini dels castells de vuit bàsics, consolidar la torre folrada i recuperar el pilar de sis

Faixes fora de l’armari per als Bordegassos de Vilanova, que dissabte a la tarda van celebrar el primer assaig de la temporada. Abans la colla va oferir una roda de premsa en què va avançar els objectius tècnics per a la nova temporada i el calendari d’actuacions confirmades.

Mario Marco va assenyalar que d’entrada “treballarem per avançar la consecució dels primers castells de vuit de l’any”. El nou cap de colla va apuntar que “tenim ganes de fer un Sant Jordi de vuit, i si està a punt abans encara millor”. Fer molts tresos i quatres de vuit, castells que la colla va consolidar la temporada passada, seran un dels propòsits que el nou equip tècnic es marca. Un altre dels reptes per al 2018 serà “consolidar la torre de vuit”. L’any passat els vilanovins van descarregar aquesta estructura, però només una vegada. “Volem consolidar la torre folrada i que es quedi com un castell dominat”, destaca Marco. Per fer-ho possible la colla voldrà aprofundir el treball dels folres, un fet que per facilitar-lo necessitarà la implicació de la colla i dels aficionats castellers.

Recuperar el pilar de sis també és un altre dels objectius del nou equip tècnic. Mario Marco va assenyalar que “el pilar gran tindrà el seu moment en tots els assajos”. L’altre gran repte per a la temporada serà el cinc de vuit, un castell que la colla ja va treballar amb intensitat durant l’any passat però que no va tenir recompensa a plaça. “Avançar els primers castells de vuit bàsics és la manera d’acumular més rodatge i confiança de cara a assaltar reptes superiors a mesura que la temporada avanci”, va apuntar el cap de colla.

Els Bordegassos també van fer públic el calendari d’actuacions per a la tempirada 2018. Laerke Saura, cap de comunicació i imatge dels castellers vilanovins, va destacar que “el debut a plaça s’avançarà un mes respecte als darrers anys”. La colla trencarà el gel el 10 de març a Castelló i el 25 de març actuarà a Sants. El 8 d’abril actuaran al Vendrell, en la que últimament era la primera actuació de la temporada. Aquest cop els Bordegassos hi arribaran amb el rodatge de dues actuacions.

La diada tornarà a comptar amb cinc grans cites a casa, que començaran el 29 d’abril amb la Diada de Sant Jordi. La Grallada (al juny), la Diada de les Neus (nom que recupera la diada de la Festa Major de Vilanova), la Diada Albert Salvany i el Dia de la Colla seran les cinc cites vilanovines que vertebraran una temporada que torna a ser any de Concurs de Castells. Com sempre, els Bordegassos decidiran si hi volen participar a través d’una assemblea. De moment, tenen reservat al calendari el primer cap de setmana d’octubre.

Aquest 24 de febrer, de cinc a set de la tarda, els Bordegassos celebraran el darrer assaig especial d’inici de temporada abans de començar assajos regulars, la setmana següent. A partir del 26 de febrer els dilluns la colla celebrarà assaig de pilars i tecnificació, els dimecres assaig de canalla i general i els divendres assaig general.