La Biblioteca Santiago Rusiñol reobre les portes coincidint amb Sant Jordi

A partir del 23 d'abril, els usuaris podran disposar del ric fons local i patrimonial de 52.000 documents que es conserven en aquest equipament cultural totalment adaptat als canvis tecnològics i equipat amb servei d’autopréstec.

0
354

La Biblioteca Santiago Rusiñol reobrirà les portes al públic coincidint amb la Diada de Sant Jordi. L’edifici s’ha remodelat per poder preservar el valuós fons documental i bibliogràfic. Al juliol del 2013 l’equipament va haver de tancar com a conseqüència de les deficiències estructurals que tenia i per millorar l’accessibilitat. Després de la finalització de les obres que s’han dut a terme en l’estructura de l’edifici i de diversos endarreriments per problemes pressupostaris i administratius, la ciutadania podrà consultar els exemplars més antics i els títols més nous que ja han tornat a les prestatgeries.

 El proper 23 d’abril la biblioteca estrenarà les noves instal·lacions amb un equipament informàtic i audiovisual adaptat als canvis tecnològics juntament amb nous serveis com l’autopréstec i el sistema antifurts. Els usuaris podran disposar d’un total de 52.000 documents dels quals 17.000 corresponen al ric fons local, històric i patrimonial. Entre les col·leccions, de gran valor, s’hi conserva el fons de Miquel Utrillo i Morlius, també el llegat del Cau Ferrat i el fons inicial de la biblioteca. La biblioteca està especialitzada també en publicacions relacionades amb el Modernisme i amb centres d’interès com el cinema de gènere fantàstic i fil i agulla (publicacions sobre el patchwork i labors.

La regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau assegura que “obrim de nou les portes d’aquesta històrica i estimada biblioteca Santiago Rusiñol, situada en un espai patrimonial, i ho fem incorporant noves sales de consulta, equipaments digitals i serveis innovadors per tal de fer més accessible la lectura, en el sentit més ampli del terme, a tothom.

FER UN COMENTARI