Estrena del disc pòstum de Pere Tapias amb Copa Lotus

El treball, que es va presentar a l'Auditori Eduard Toldrà el 2014, s'ha editat i publicat en plataformes digitals coincidint amb el tercer aniversari del traspàs del cantautor vilanoví

Imatge de la caratula. Cedida

Coincidint amb el tercer aniversari de la mort del cantautor i comunicador vilanoví Pere Tapias (Joan Colell), avui dimecres 22 d’abril s’ha estrenat en plataformes digitals el seu àlbum pòstum ‘No som un grup‘. L’enregistrament conté sis cançons inèdites que van compondre conjuntament Tàpias i la banda Copa Lotus entre el 2013 i 2014. El projecte, que va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i va ser estrenat a l’Auditori Eduard Toldrà l’octubre de 2014,  ha estat editat sota el segell discogràfic vilanoví independent ‘Bones Festes’.

Segons explica la banda vilanovina, “la iniciativa va sorgir de la voluntat dels músics Vidal Soler i Marc Bala de reivindicar i apropar-se a la figura artística de Pere Tapias, retirat ja aleshores dels escenaris. La idea inicial era reunir-se en un menjador, guitarres en mà, i compondre material nou des de zero, amb el neguit d’experimentar i jugar amb els acords, les melodies i la particular inventiva de Pere Tapias i els recursos d’una banda jove que s’inspira en els ritmes clàssics del rock folk”.  D’aquestes trobades en va sorgir el cançoner ‘No som un grup’, amb composicions sorgides del “plàcid xoc generacional entre l’artista i la jove banda”.

Sobre la qüestió generacional també s’hi ha referit la regidora de Cultura de l’Ajuntament de VNG, Adelaida Moya, qui ha qualificat el treball com  “la suma de molts talents amb l’afegit de l’intercanvi generacional hi aporta un aspecte molt interessant”. A més a més, segons la regidora Moya el projecte “A banda de ser un tribut i reconeixement a la música i la poesia de Pere Tapias permet copsar la seva influència en els músics més joves.  És estimulant i suposa una prova palpable del talent que hi ha a la ciutat”.

Suport a la creació local

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de la Regidoria de Cultura, impulsa el projecte de promoció i suport a la creació local en l’àmbit cultural. Entre d’altres projectes s’hi inclou la presentació del treball ‘No som un grup’ l’octubre de 2014 a l’Auditori Eduard Toldrà de la ciutat. En aquest sentit, Adelaida Moya ha afirmat que “el suport a la creació local és una prioritat i en la mesura que puguem hem d’invertir els recursos que tenim com a administració  pública en facilitar la feina als creadors vilanovins”.

‘No som un grup’

El treball que aquest 22 d’abril s’ha publicat, segons Copa Lotus “navega entre la nostàlgia i la ironia marca de la casa de Tapias i les sonoritats emmirallades en l’americana de Copa Lotus. Un repertori que se superposa a la tradició de cançó francesa a la que ens tenia acostumats l’històric cantautor per situar-lo en un nou i inexplorat espai musical”. Totes les cançons han estat escrites per Pere Tapias i Copa Lotus.

Repertori: -No som un grup -399 pendons -Mil petons i un balancí -La plaça és teva, Vanessa! -L’assassí és… -Càrrega i descàrrega.

Crèdits: Pere Tapias: veu. Marc Bala: guitarra acústica i veus. Vidal Soler: guitarra elèctrica, guitarra acústica, guitarra espanyola i veus. Xavier Yerga: contrabaix. Marc Benaiges: bateria, pandereta i veus. Gravat i mesclat per Pere Serrano durant el mes de març de 2014 als estudis GDM de Vilanova i la Geltrú.