Dimarts, 19 de març de 2024
És notícia

Es redueixen els furts als caixers automàtics de Sant Pere de Ribes

Avatar photo

Aquesta vigilància es realitza pels voltants del dia 25 de cada mes, quan es produeixen els reintegraments de les pensions

La Policia Local de Sant Pere de Ribes reforça la vigilància entorn les oficines bancàries i els caixers automàtics durant els dies de reintegrament de les pensions, pels voltants del dia 25 de cada mes, amb la presència d’agents de la policia local d’uniforme o paisà com a servei de patrullatge prioritari. Es tracta d’un patrullatge preventiu i dissuasiu per tal de vigilar qualsevol mena d’actitud sospitosa que pugui ser de risc per a les persones grans i pensionistes, principalment, en tractar-se d’un col·lectiu d’especial vulnerabilitat. D’aquesta manera, aquesta mesura ha aconseguit reduir a zero els possibles furts.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha explicat que el reforç d’aquesta vigilància ajuda a “prevenir possibles furts que en alguna ocasió s’havien produït i gràcies a aquest dispositiu especial tenim incidència zero”. Per tant, “aquesta prevenció ens ha servit i està funcionant molt bé de manera que les persones grans es puguin sentir segures alhora de fer el cobrament de la seva pensió”.

Aquest dispositiu policial té com a objectius:

  • Garantir la seguretat de les persones i els béns, així com el lliure exercici dels drets i llibertats en els espais públics.
  • Prevenir els delictes dels quals en pot ser víctima la gent gran amb motiu del cobrament de la pensió.
  • Procurar sensació de seguretat al col·lectiu de gent gran, mitjançant consells de seguretat i accions de prevenció.

El col·lectiu de jubilats i pensionistes tendeixen a retirar bona part dels diners de la pensió el primer dia de rebre-la, moment que és aprofitat per desaprensius que aprofiten qualsevol excusa per robar-los els diners. Les persones d’avançada edat, a més, són el col·lectiu que menys utilitzen les targetes de crèdit per a les seves compres.

Les vigilàncies es fan tant a peu de carrer com als caixers i a l’interior de les entitats bancàries per part de patrulles uniformades, però també es duen a terme  addicionalment serveis de paisà que, si bé no generen tanta sensació de seguretat, sí que són efectius en el sentit de poder localitzar i identificar sospitosos.

Si bé les xifres d’aquesta mena de furts o assalts, amb engany o sense, al municipi no eren preocupants ni diferents de les d’altres municipis, en els últims anys s’ha reforçat el servei per major seguretat i tranquil·litat de la gent gran. La mitjana de delictes d’aquesta tipologia se situava en 3 casos a l’any. Ara, després de la pandèmia, el reforç del servei ha contribuït reduir-lo a zero.

El modus operandi més habitual dels delinqüents és actuar sols o en parella, adreçant-se a la víctima que acostuma a anar sola i, amb qualsevol excusa (preguntant una adreça, fent-se passar per algú conegut, tacant-la amb un líquid, etc.) distreure-la i prendre-li els diners que acaba de retirar del banc sense que se n’adoni.

Per això, la Policia Local recomana:

– No treure tots els diners disponibles per al mes.
– Fer-ho acompanyat d’un familiar, sempre que sigui possible,
– Utilitzar millor els caixers interiors.
– No portar anotat el número secret a la llibreta o targeta.
– En sortir de l’entitat bancària eviteu distraccions provocades per persones desconegudes i prendre atenció que cap persona us segueixi fins a casa.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Figueres presenta un pressupost expansiu de 70,8 milions d’euros

Notícia següent

Vuitè aniversari del Mercat d’Olot

Notícies relacionades