Els hotels de Sitges preveuen un Carnaval amb millor ocupació que abans de la covid

Els allotjaments tenen el 90% de places reservades per a la nit de dissabte

Els hotels i apartaments turístics de Sitges afronten el Carnaval amb previsió de superar les dades d’ocupació d’abans de la pandèmia. El Gremi d’Hostaleria detalla a l’ACN que ja han assolit els mateixos nivells de reserves d’ara fa dos anys, quan la darrera edició de la festa es va celebrar a poques setmanes d’esclatar la covid. Per a la nit de dissabte 26 de febrer hi ha reservades el 90% d’habitacions del municipi, mentre que la resta de dies es mouen al voltant del 70%. “Amb les reserves d’última hora, esperem millorar les dades del darrer Carnaval”, assegura el president del Gremi, Oskar Stöber, que constata un entusiasme creixent entre els visitants que s’allotgen al municipi: “Fa setmanes que notem ganes de tornada a la vida”.

Els hotels de Sitges viuen històricament un pic d’ocupació en ple hivern quan arriba el Carnaval. El 70% de la planta hotelera sempre està disponible a aquesta època de l’any, a l’aguait de visitants atrets per un dels carnestoltes més mediàtics de Catalunya. Aquest gruix de reserves, però, l’any passat va quedar en no res degut a la pandèmia, que va obligar a traslladar la festa al format virtual. Sense carrosses, amb l’oci nocturn tancat i nombroses restriccions, el Carnaval va passar de llarg dels hotels. En canvi, aquest 2022 les reserves han reprès el pols habitual.

Tot i que la festa comença oficialment el dijous 24 de febrer amb els actes de Dijous Gras, no és fins divendres que arriba el primer gruix d’hostes, amb un 70% d’habitacions reservades. És la mateixa ocupació que està confirmada per a les nits de diumenge, dilluns i dimarts, amb les rues com a grans al·licients. Entremig, la nit de dissabte és la que pràcticament frega el ple. Actualment hi ha un 90% de places ocupades i el Gremi confia que la xifra anirà a més “perquè cada cop hi ha més tendència a fer reserves d’última hora”.

Pel que fa al perfil dels visitants, Oskar Stöber apunta que esperen els tres segments habituals: famílies que es disfressen per anar a veure les rues infantils i adultes, gent que s’acosta a Sitges com a espectadora d’un gran esdeveniment cultural, i també grups joves motivats per la festa nocturna. El sector percep que els tres grups conviuen en mateixa proporció.

Oskar Stöber assegura que enguany ja preveien recuperar els nivells pre covid. “No ens ha sorprès perquè ja portem diversos caps de setmana veient com la gent té moltes ganes de tornada a la vida, de sortir i fer coses”, explica el president del sector, que veu el Carnaval com el preludi “d’un molt bon any”. El Gremi augura que la propera Setmana Santa també tornarà el volum de reserves d’abans de la pandèmia “i no es descarta que l’any es tanqui amb millors xifres que el 2019”.

L’altra cara de la moneda, admet, és la falta de turisme de convencions. Aquest és el principal motor dels hotels de Sitges durant l’hivern –representa quasi un 70% de la facturació en temporada baixa- i Stöber lamenta que no ha revifat al mateix ritme que el turisme d’oci.