Ajuntament i Diputació s’alien per aconseguir la transició energètica a Sitges

L’Ajuntament de Sitges i la Diputació de Barcelona ja estan treballant conjuntament per aconseguir recursos econòmics que facin possible la transició cap a fons d’obtenció d’energia més sostenibles, com és el cas de les plaques fotovoltaiques.

El regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament, Xavier Roig, s’ha reunit aquest dimarts amb el diputat d’Acció climàtica de la Diputació de Barcelona, Xesco Gomar, per posar en comú les estratègies per aconseguir l’objectiu de la transició energètica.

Roig i Gomar s’han vist al Centre d’Estudis del Mar (CEM), al Passeig Marítim, que ha reformat una sala on s’hi fan tallers per a les escoles i el públic en general que visita aquest punt d’informació i pedagogia sobre el mar. Precisament, la rehabilitació al CEM ha consistit en retirar una teulada amb amiant i canviar-la per una de nova amb plaques fotovoltaiques, cambra d’aire, una climatització més eficient, un enllumenat amb leds nou, a més de guanyar espai per als tallers.

El regidor de Sostenibilitat, Xavier Roig, ha avançat que l’Ajuntament treballa en l’elaboració de plans per instal·lar plaques solars a Sitges i també punts de càrrega elèctrica, però encara no s’ha arribat a definir on se situaran i en quins terminis. Segons explica Xavier Roig, “en uns mesos podem tenir aquests plans per a Sitges, a través dels fons Next Generation” i afegeix que “hem de veure quins són els millors llocs per instal·lar plaques fotovoltaiques a Sitges”.

Al seu torn, el diputat d’Acció climàtica, Xesco Gomar, ha posat en valor les obres fetes al CEM, ja que han suposat retirar l’amiant i instal·lar una nova teulada amb plaques solars. Per Gomar, “ara podem predicar amb l’exemple i explicar a les escoles que visiten aquest espai com funciona l’energia solar i com ens abasteix de l’energia necessària per a la zona que s’ha reformat”. El total de l’obra que s’ha fet al CEM arriba als 80.000€, bona part dels quals es van destinar a retirar l’amiant amb totes les mesures de seguretat i traslladar-lo a un centre gestor d’aquests residus.

El CEM rep unes 12.000 visites l’any, entre les què destaquen les escoles, però també el públic del cap de setmana.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Salou aprova una declaració de compromís amb el turisme sostenible

L'Ajuntament de Salou va fer un nou pas endavant cap a la sostenibilitat turística amb…

25 minuts fa

Marco Mezquida serà l’encarregat d’inaugurar la V edició de les JIAM Pirineus

El pròxim 17 de maig l'inigualable Marco Mezquida serà l'encarregat d’inaugurar la V edició de…

36 minuts fa

L’okupació il·legal i la delinqüència és una prioritat pel Partit Popular

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha afirmat que solucionar el problema de l’okupació il·legal…

47 minuts fa

El Mirall estrena el seu darrer muntatge: ‘Nebulosa’ a Blanes

El darrer cap de setmana del mes que es considera el més literari per excel·lència…

1 hora fa

Se celebren els 25 anys de la primera pedra de Sant Jaume dels Cortals

Com cada primer de maig, els encampadans i encampadanes s'han apropat fins a l'església de…

1 hora fa

VÍDEO | Un xoc entre un camió i un cotxe a l’AP-7 provoca cues quilomètriques

Un accident complicació la circulació aquest dimecres a la tarda a l'autopista AP-7 al seu…

2 hores fa

Esta web utiliza cookies.