Tortosa convoca el XVè Premi de Pintura Francesc Gimeno

La convocatòria es va obrir el 21 de maig i romandrà oberta fins el 15 de juny

433

L’Ajuntament de Tortosa, a través del Museu de Tortosa, convoca la XVa edició del Premi de Pintura Francesc Gimeno. Els objectius del certamen són fomentar la creació i la recerca artística en el camp de la pintura, fer visible i apropar al públic la producció actual, així com reforçar els vincles del Museu amb la contemporaneïtat.

Obert a la pluralitat de tècniques i suports en què es formula la pintura contemporània, el Premi de Pintura Francesc Gimeno és una aposta per la revalorització d’aquest llenguatge artístic. La convocatòria, d’àmbit estatal i caràcter biennal, s’obre del 21 de maig al 15 de juny de 2018 i esta dotada amb un únic premi de 5000 €, quantitat que estarà subjecta a la retenció fiscal corresponent.

El jurat d’aquesta edició està format per Joaquim Cantalozella Planas, artista, Doctor en Belles Arts i professor del departament d’Arts visuals i Disseny de la Universitat de Barcelona, cap d’estudis de la facultat i coordinador del grau de Belles Arts; Albert Mercadé Ciutat, historiador i crític d’art, Doctor en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, Llicenciat en història de l’art per la Universitat de Barcelona i Universitat de la Sorbonne de París i Director de la Fundació Arranz Bravo; Núria Rodríguez Calatayud, artista, Doctora en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i professora del Màster de Producció Artística de la mateixa Universitat.

Les obres seleccionades i la guanyadora s’exposaran a la Sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa a principis del 2019. Podeu consultar les bases a:
http://www.museudetortosa.cat/activitats/agenda/xv-premi-de-pintura-francesc-gimeno-2018

FER UN COMENTARI