Tancats els accessos al riu Ebre a Tortosa

S'ha augmentat el cabal de desembassament dels pantans fins a 1670m3/s.

6
2820

La Policia Local de Tortosa ha limitat el pas, a primera hora d’aquest dijous a la tarda, als accessos al riu Ebre a la capital del Baix Ebre. Des del cos de policia recomanen ser prudents i no apropar-se a l’aigua.

Cal recordar que Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya manté en Prealerta el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT degut a que el cabal del riu Ebre s’ha incrementat per les maniobres de regulació dels embassaments de Mequinensa, Riba-roja i Flix que es realitzen per poder rebre els cabals elevats del riu Ebre aigües amunt, conseqüència de les pluges d’aquests dies.
Segons informa Endesa Generación i la Confederación Hidrográficadel Ebro (CHE), els embassaments de Riba-Roja i Flix han augmentat el seu cabal de desembassament fins a 1670m3/s.
Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya recomana que durant les maniobres de desembassament, es mantingui el tancament de punts baixos, guals i accessos a la llera. Tanmateix, també és important que les persones adaptin les activitats a la llera del riu a la situació de risc pels cabals elevats. Protecció Civil ha informat puntualment als municipis d’aquests canvis de cabal i els ha sol·licitat que facin seguiment de les possibles incidències i les reportin al Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya (CECAT).

6 COMENTARIS

FER UN COMENTARI