Movem Tortosa proposa l’ampliació de l’arxiu històric i la neteja del riu en el ple de juliol

El primer grup de l'oposició demanarà aquestes actuacions en l'àmbit de la cultura i el medi ambient tenint en compte les necessiats d'espai que té l'actual arxiu històric i la quantitat de deixalles i brutícia que s'acumula al riu Ebre en el seu tram per la ciutat i el territori

0
542

Movem Tortosa ha presentat aquest matí les dues mocions que portarà a debat en el ple ordinari d’aquest mes de juliol. La primera de les propostes del grup d’esquerres fa referència a la necessitat d’ampliació de l’arxiu històric del Baix Ebre, situat als Reials Col•legis de la ciutat. Aquesta institució, que acull documentació del segle XII fins a l’actualitat, actualment té arxivada 4 quilòmetres línials de documents però n’hi ha entre 3,5 i 4 en previsió de ser arxivats però la manca d’espai no ho fa possible.
Per tot plegat, Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa, ha manifestat que “l’Ajuntament s’ha de posar les piles i buscar una solució acordada amb totes les administracions competents perquè tota aquesta documentació tan valiosa sigui arxivada i custodiada perquè forma part de la nostra història i hem de ser curosos amb ella”. En aquest sentit, Jordan ha recordat que a més a més, l’arxiu té algunes mancances en les intal•lacions com la sala principal del mateix centre, que fa anys està en desús perquè cal fer unes reparacions, per la qual cosa, des de Movem Tortosa, també reclamen que es busquen solucions.
D’altra banda, Movem Tortosa ha presentat també una iniciativa que preten que l’equip de Govern Municipal posi fill a l’agulla en el manteniment i neteja de les vores i passejos del riu Ebre al seu pas per la ciutat i el territori. En aquest sentit, Jordan ha remarcat que aquesta és una competència supramunicipal que necessita de la col•laboració de diferents adminsitracions com la Generalitat o l’Estat i que l’Ajuntament ha de impulsar-la. “Com a capital de les TE no ens podem quedar creuats de braços i hem de promoure una actuació conjunta amb la resta d’Ajuntaments i administarcions perquè el riu es netegi de manera periòdica i s’impulsen campanyes de sensibilització territorial”.
Movem Tortosa ha recordat que GEPEC en els últims mesos ha fet accions per denunciar la brutícia que s’acumula des de fa anys al riu, entre les quals restes de construcció, vehicles, matalassos, mobles, electrodomèstics com rentadores, entre moltes altres andròmines. Jordan considera “que cal netejar-ho periòdicament, més ara que s’han acabat les riuades, conscienciar la ciutadania i posar en valor el riu perquè doni la imatge correcta de cara el turisme que ens visita”.

FER UN COMENTARI