Dimarts, 16 d'abril de 2024
És notícia

Més de 3.000 persones han participat, del 2015 al 2018, als programes del CFO i del viver d’empreses

Avatar photo

L'equipament incorpora ara un nou espai de coworking, pensat per facilitar les primeres passes als emprenedors que necessiten un lloc per un temps limitat

Un total de 3.119 persones han fet servir, durant els últims quatre anys, els serveis del Centre de Formació Ocupacional i del Viver d’Empreses. Al llarg d’aquest període s’han inserit al mercat laboral 958 persones, i s’han creat 94 empreses, en el marc del viver. A més, s’han tramitat 637 ofertes, de les quals se n’han cobert 439, i la inserció laboral s’ha situat al 70%.

Són les dades que recull la memòria d’activitats d’aquests serveis, i que avui s’han donat a conèixer l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Emili Lehmann, coincidint amb la presentació anual dels resultats. En aquest sentit, durant el 2018, 776 persones han participat en alguna acció, programa o servei del CFO i del viver, que han possibilitat la inserció al mercat laboral de 253 persones i la creació de 28 empreses.

Una de les novetats que han donat a conèixer és l’entrada en funcionament del nou espai coworking, que vol facilitar les primeres gestions als emprenedors que volen crear una nova empresa, ja siguen de Tortosa o que es vulguen instal·lar al municipi. L’espai té capacitat per quatre llocs de treball, equipats amb tots els serveis necessaris, que els emprenedors poden ocupar per un termini de temps limitat, de dies o poques setmanes, el necessari per dur a terme l’inici de la seua activitat.

Entre els eixos de treball del CFO hi ha la formació i ocupació juvenil, on durant l’any passat s’han format 27 persones a través dels cursos de formació professional per a l’ocupació del programa SEFED, que posen en pràctica mitjançant una empresa virtual. A més, el programa per facilitar la inserció laboral a jóvens d’entre 18 i 29 anys ha contactat amb 140 empreses, i ha facilitat la contractació de 28 jóvens.

D’altra banda, pel que fa a la millora de l’ocupabilitat, s’ha fet un programa d’inserció laboral adreçat a col·lectius amb manca de formació, aturats de llarga durada, persones immigrades amb dificultats de l’idioma o col·lectius en risc d’exclusió, que ha comptat amb un centenar de participants, dels quals se n’han acabat inserint 43 persones a través d’alguna de les 61 empreses contactades.

Altres programes desenvolupats han anat adreçats a millorar l’ocupabilitat de persones destinatàries de la renda mínima d’inserció; a persones majors de 45 anys inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya; o a dones majors de 55 anys, inscrites al SOC, entre d’altres.

Pel que fa al viver d’empreses, al 2018 s’han creat 28 empreses, a les quals s’han destinat 207 hores d’assessorament, així com altres accions formatives.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Lleida tindrà un nou protocol contra la violència masclista el 2020

Notícia següent

Ciutadans presenta la seva candidatura per assolir l’alcaldia de Salou

Notícies relacionades