L’alcaldessa de Tortosa reclama a Salut que mantinguen a la ciutat els serveis que presta el CAP Baix Ebre

Meritxell Roigé considera innaceptable que es deixen de prestar a Tortosa les especialitats d'anestèsia, clínica del dolor, oftalmologia i digestiu

0
581

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha reaccionat avui a l’anunci que ha fet el departament de Salut, mitjançant una nota de premsa, segons el qual preveu redistribuir diversos serveis als centres d’atenció primària de Tortosa i Roquetes. Roigé ha mostrat la seua disconformitat amb el fet que el trasllat proposat de pediatria al CAP Baix Ebre (concentrant a partir de la primera quinzena d’abril els serveis que actualment es presten en aquest centre i al CAP del Temple) supose, a la vegada, el trasllat a Roquetes, a partir de dilluns, de quatre especialitats que actualment es presten al CAP situat a Ferreries. Concretament, anestèsia, clínica del dolor, oftalmologia i digestiu. L’alcaldessa ha considerat aquesta opció com a “inacceptable”.

Meritxell Roigé també ha mostrat el malestar per la situació que travessen altres serveis sanitaris de la ciutat. Ha assenyalat la saturació que es produeix en alguns punts, com a Jesús, on ha calgut cedir aules de l’escola de música per habilitar serveis ja que “al dispensari no hi ha prou lloc”, ha dit. Roigé ha insistit a reclamar que es construïsca el CAP de Jesús, que és “absolutament necessari”, per al qual l’Ajuntament de Tortosa ja ha cedit els terrenys.

De la mateixa manera, també ha exigit que el departament de Salut desencalle la construcció de l’aparcament a l’hospital Verge de la Cinta per resoldre els problemes de mobilitat existents. La construcció de l’aparcament suposa una inversió “mínima” davant la magnitud del pressupost de Salut: “necessitem un hospital en condicions, i ara no el tenim”, ha assenyalat.

Per tot plegat, Meritxell Roigé ha demanat una reunió urgent amb la consellera de Salut, Alba Vergés, per transmetre-li la disconformitat amb la modificació dels serveis sanitaris, així com per reclamar les millores que considera necessàries per millorar la prestació de la salut a la ciutat.

FER UN COMENTARI