Presentació del Cartell de Festes la Cinta 2017

El cartell és obra de l'empresa tortosina Saeta Comunicació

0
4070

Les Pubilles Majors d’enguany Maria Bel Salvadó, del Club Patí Dertusa, i Dafne Querol Romero, de Creu Roja Tortosa han estat les encarregades de desvetllar el secret més ben guardat d’aquests dies a la Ciutat: el cartell de les Festes de la Cinta 2017.

El cartell és obra de l’empresa tortosina Saeta Comunicació. En paraules d’Ignasi Barrera, el seu director, s’ha pretès recuperar l’artesania davant del disseny avantguarda jugant amb retalls de cartolina ,després digitalitzats, destacant el nou skyline tortosí donant-li una intensitat cromàtica vistosa.

En la imatge, podem veure un Pont de l’Estat recentment acabat amb la Cucafera creuant pel mig, el seguici festiu amb els gegants, focs artificials per sobre el Palau Episcopal. Els autors han donat especial rellevància a la nova façana fluvial.

En roda de premsa Ferran Bel, alcalde de Tortosa, juntament amb el regidor de Festes, Domingo Tomàs, han avançat els actes més rellevants de les Festes.

Imatge de l'instant on s'ha desvelat el cartell de les festes de la Cinta 017 (Silvia Altadill)
Imatge de l’instant on s’ha desvelat el cartell de les festes de la Cinta 017 (Silvia Altadill)

Unes Festes Majors consolidades
Amb un pressupost al voltant dels 190 mil euros, l’Ajuntament de Tortosa ha optat per un model ja consolidat els darrers anys i compatible amb les Festes del Renaixement. Per tant, es condensaran en cinc dies actes per a totes les edats, les festes començaran el dia 31 d’agost fins al 4 de setembre. En aquesta edició, s’intenta que la ciutat i les entitats s’impliquin al màxim per fer d’aquesta edició de  la Cinta unes de les més participatives.

Una setmana abans de l’arrencada de les Festes de la Cinta, el 26 d’agost tindrà lloc a la Plaça de l’Ajuntament la final de l’Ebremusic organitzada per Cristina Girón, regidora de Joventut, i comptarà amb els finalistes de l’edició 2016 i, com a caps de Cartell, La Fuga, Miqui Puig (indie) i els Ebrencs el Mafio.

Prèviament al concert es farà una cercavila amb batucada pels principals carrers de Tortosa i l’entrega dels mocadors de Festes i la presentació de penyes.

Dijous 31 d’agost, ja oficialment en Festes, se celebrarà la Gran nit de les Penyes i al recinte oficial del ball, després de 6 anys, actuarà l’Orquestra Cimarrón inaugurant el ball de les Pubilles (exterior de l’Auditori Felip Pedrell). Al parc municipal, es podrà ballar i al ritme de Pepet i Marieta.

Divendres 1 de setembre és el moment de l’Orquestra Atalaia en el recinte del ball. També, es farà un homenatge al grup valencià Obrint Pas per part del popular grup de música en català Aspencat.

El dissabte dia 2, com en els darrers anys, els companys d’Imagina Ràdio faran la Festa que organitza emissora. En aquesta ocasió portarà per nom “Festa Version Impossible” i comptarà amb la participació de David Moreno, conegut per la seva participació en el programa televisiu “Tu cara no me suena todavía”. Per tant, serà una nit de versions i d’imitacions als cantants “oficials” dels temes.

Al dia següent, el dia de la Cinta, es realitzarà un gran Concert de Mishima, Joan Rovira i els guanyadors de l’Ebremusic Animalístic al parc municipal de la ciutat.

Les Festes de la Cinta 2017 conclouran amb un concert dels Quicos acompanyats de la Banda Municipal de Música de Tortosa, que aquest any celebra el seu 75è aniversari, i la cantant de rock fusió Carmen París. Una experiència musical irrepetible per tancar aquesta edició de la Cinta 2017 on recordem que tots els actes són gratuïts.

En els pròxims dies es tancarà el pregoner d’aquest any. S’aposta per una persona implicada en la ciutat de Tortosa i les seves Festes, tal com ha explicat l’alcalde Ferran Bel.

SILVIA ALTADILL 

FER UN COMENTARI