Arriba la sisena edició de Festast, la fira alimentària de les Terres de l’Ebre

La cita gastronòmica tindrà lloc el 23 i 24 de març, i reservarà el dilluns 25 a una jornada professional adreçada al sector de la restauració i l'alimentació

0
152
Circ Raluy Legacy 728×90

La fira alimentària de les Terres de l’Ebre, Festast, tornarà a mostrar, del 23 al 25 de març, tot el potencial gastronòmic que té Tortosa i la resta del territori. Una vegada més, la cita, que té caràcter biennal, es durà a terme al pavelló firal de Remolins i comptarà amb diversos expositors vinculats amb el món de la restauració, l’hostaleria o la gastronomia. Corresponen a sectors com les denominacions d’origen del vi, l’oli o el cava, i altres productes de qualitat; distribuïdors, productors o comerços; representants del turisme gastronòmic o d’escoles de cuina, o d’accessoris d’alimentació i parament de cuina, entre d’altres.

L’encarregat d’inaugurar aquesta edició de Festast, dissabte al matí, serà el reconegut pastisser Christian Escribà, propietari de diversos establiments a Barcelona. El regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Fires, Emili Lehmann, ha explicat que Escribà “té orígens familiars a Tortosa”, que el mateix pastisser recull als seus aparadors oferint pastissets com els que s’elaboren a casa nostra. Christian Escribà representa la quarta generació d’una nissaga de pastissers i, a més de molta reputació com a elaborador de dolços, compta també amb un component mediàtic que ha explotat recentment amb un concurs televisiu a TV3.

A més d’inaugurar Festast, Escribà també oferirà una sessió de showcooking el mateix dissabte a la tarda, a l’espai de cuina. Precisament, aquest tornarà a ser un dels punts de referència de la fira: per aquest espai passaran al llarg de les dos jornades obertes al públic diferents cuiners, que elaboraran plats en directe amb productes de proximitat. Juntament amb aquesta proposta, enguany també es mantindrà i es potenciarà l’espai de cuina que permet els més menuts de la casa endinsar-se en els fogons, i que la última edició va tindre una molt bona acollida.

Lehmann ha assenyalat que, en els dos últims anys, el sector de la gastronomia ha sigut un dels que ha notat una millora de l’economia, especialment per la vinculació directa amb el turisme. És per això que esperen la presència destacada d’expositors en aquesta edició, i que puguen incorporar “alguns dels que en el passat no hi van poder participar” pel context econòmic.

L’entrada a la fira seguirà sent gratuïta, i per poder degustar els plats que oferiran els expositors caldrà adquirir uns tiquets de 3 euros que donen accés a dos consumicions. L’any 2017 es van fer 12.000 tastos de producte durant la fira. L’horari serà d’11.30 a 22.30 h, dissabte, i fins les 21.30 h, diumenge.

Jornada professional
L’últim dia de Festast, dilluns 25, serà exclusiu per als professionals del sector. La jornada servirà per potenciar el coneixement entre productors i restauradors, amb l’objectiu que puguen acabar creant noves experiències vinculades amb la gastronomia. A l’última edició hi van prendre part al voltant de 300 professionals, i en aquesta ocasió ho podran tornar a fer de manera gratuïta, amb una acreditació prèvia com a professional del sector.

FER UN COMENTARI