Tortosa es presenta a ser Capital de la Cultura Catalana 2021

El ple ordinari de dilluns aprova per unanimitat la sol·licitud de designació

0
421

El ple ordinari de l’Ajuntament de Tortosa d’aquest dilluns ha aprovat per unanimitat la sol·licitud de designació de la ciutat com a Capital de la Cultura Catalana el 2021. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que la proposta ha comptat amb el suport de tots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament i també amb l’adhesió de les desenes d’entitats i associacions culturals de la ciutat a les que ja se’ls ha demanat la implicació en el projecte. La regidora de Cultura, Dolors Queralt, ha detallat durant el debat que aquesta capitalitat “permetrà crear sinergies acordades i implementades amb la col·laboració de tot el teixit associatiu de la ciutat”. L’organització de la Capital de la Cultura Catalana té previst anunciar en pocs mesos la resolució de designació pel anys 2020 i 2021. Aquest any Manresa és Capital de la Cultura Catalana i el 2019 ho serà Cervera.

D’altra banda, el ple ordinari del mes del març també ha aprovat les bases específiques reguladores de subvencions municipals per al foment de la millora en elements col·lectius d’edificis del centre històric de Tortosa. Amb una partida pressupostària de 30.000 euros per a totes les subvencions, els propietaris d’habitatges al centre històric podran acollir-se als ajuts per finançar la meitat del cost de l’obra per: rehabilitació de façanes (amb un màxim de 4.000 euros), cobertes (amb un màxim de 3.000 euros), instal·lacions comuns (amb un màxim de 1.500 euros), accés i mobilitat (amb un màxim de 3.000 euros). Hi ha temps per presentar els projectes fins al 30 de novembre. També s’ha aprovat definitivament la modificació del Reglament i Catàleg de camins rurals de l’Ajuntament de Tortosa, així com l’aprovació inicial de modificació de l’Ordenança, reguladora dels fitxers que contenen dades de caràcter personal.

El ple també ha aprovat tres mocions, presentades pel PDeCAT i ERC, PSC i PP en suport a l’aturada de dos hores per la vaga feminista convocada pel 8 de març, amb l’únic vot en contra del regidor de la CUP-AE. També s’han aprovat dos mocions dels grups municipals del PDeCAT i de Movem Tortosa en defensa de l’escola catalana i del model d’immersió lingüística, amb la única abstenció del regidor del PP. El ple també ha aprovat amb l’únic vot en contra el PP una moció d’ERC per expressar el malestar pel nomenament de Mara Elósegui Itxaso com a jutgessa del Tribunal Europeu dels Drets Humans.

 

FER UN COMENTARI