La partida destinada als Pressupostos Participatius creix un 25 %

Avatar photo

Ahir al vespre, a l’Auditori Felip Pedrell, l’Ajuntament va presentar els Pressupostos Participatius 2018

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament emplaça la ciutadania a presentar les seves propostes per als Pressupostos Participatius. Ahir l’alcaldessa, Meritxell Roigé, el regidor d’Hisenda i el Gabinet CERES van explicar les condicions del procés.

A partir del proper dilluns i fins al 16 de març, tots els residents o empadronats a Tortosa poden presentar les seves propostes, mitjançant el formulari imprès o electrònic (disponible al lloc web de l’Ajuntament). Un cop recollides les propostes, l’Ajuntament les avaluarà i redactarà una llista de les més factibles, que es debatran amb la ciutadania. Posteriorment, tots els tortosins majors de 16 anys podran votar del 28 d’abril a l’11 de maig. Com l’any passat, un dels espais disponibles per emetre el vot serà Expoebre.

Roigé va destacar la necessitat que “els tortosins i tortosines fem nostra aquesta eina de participació ciutadana”. La cap del consistori va destacar l’increment de la partida destinada als Pressupostos Participatius, que enguany és de 200 000 euros, un 25 % més que en l’exercici anterior.

Una altra novetat és “l’apropament dels Pressupostos Participatius a les escoles, tant a primària com a secundària”. De fet, la participació dels joves en el procés ja va demostrar la seva rellevància l’any passat, quan la proposta d’un adolescent tortosí va materialitzar-se en l’ampliació de l’Skate Park de Sant Llàtzer. L’alcaldessa va expressar el seu reconeixement de la tasca de l’equip tècnic municipal i la seva satisfacció per la resposta ciutadana als pressupostos participatius, de 2017, “una de les més altres del país, amb 800 propostes i un 5 % de participació”.

“Vam voler que els pressupostos participatius fossin purs, és a dir, que tothom pogués fer propostes i votar-les, perquè l’Ajuntament les executés en col·laboració amb els ciutadans proponents”, va explicar Marià Martínez, regidor d’Hisenda. Entre les actuacions guanyadores de la passada edició, ja executades, destaquen la pavimentació del carrer del Sol, la instal·lació de punts d’alimentació per a colònies de gats, l’eliminació de barreres arquitectòniques al Temple i el Centre i l’adquisició de desfibril·ladors per disposar de nous espais cardioprotegits a Tortosa.

Tot i l’èxit de l’edició de 2017, Martínez va remarcar la necessitat de “millorar la comunicació amb la població”. Aquest és un dels motius que enguany el govern local tingui previst fer tots els possibles per permetre a la ciutadania el vot electrònic de les propostes.

Coia Poblet, representant del Gabinet CERES, empresa assessora de l’Ajuntament per als Pressupostos Participatius, va incidir en el nombre de propostes rebudes l’any passat: “Ni tan sols París n’ha aconseguit tantes”. Com Martínez, però, també considera que “hem d’aprendre a fer-les”. Així, a l’hora de suggerir actuacions a Tortosa, cal, entre altres coses, “tenir en compte les inversions ja previstes en el pressupost municipal 2018, assegurar-se que el cost de les propostes sigui assumible al llarg termini, que les actuacions suggerides siguin de competència municipal i que facin referència a inversions”.

Poblet aposta per “mantenir la comunicació cara a cara” a l’hora donar a conèixer al veïnat les nostres idees, perquè “no tothom pot ni vol accedir als fòrums virtuals”. En conclusió, “ens hem de sentir implicats en la vida del municipi”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detenen dos homes per tretze robatoris amb força en habitatges del Montsià

Notícia següent

La policia espanyola distingeix els hotels de Tarragona que van allotjar agents l’1-O

Notícies relacionades