Movem Tortosa reclama unes festes més innovadores i populars

Creen una enquesta perquè totes les tortosines i tortosins valorin i aportin idees per millorar les festes

0
917

El grup municipal Movem Tortosa fa una valoració de les festes de la Cinta i explica que hi ha diversos aspectes a millorar, tant en la festa del renaixement com en la festa major. Destaquen que el que fan és una crítica constructiva per tal de millorar tres eixos que creuen, són essencials: l’organització, el civisme i la neteja. “L’organització és del tot millorable,  actes solapats, balls, concerts, penyes, lentitud de la ofrena, (…) creiem que igual que molts actes de la festa del renaixement les festes s’han de reinventar” , apunta, Francesc Vallespí, regidor de Movem Tortosa.

A més, Vallespí, diu no entén perquè els focs es fan el dia abans de la patrona i crítica que els horaris dels balls i els concerts acabin tant tard perquè, assegura, no deixen descansar la gent que viu prop.

Des del grup municipal Movem Tortosa també reclamen més seguretat i control sobre les begudes i una major vigilància cívica per tal d’evitar baralles i situacions desagradables.

Per la seva part, el portaveu de Movem, Jordi Jordan, presenta diverses idees per millorar les festes, entre les quals hi destaquen: posar més en valor les penyes; revisar el model de festa que ha passat d’onze dies a cinc dies i creuen, són molt curtes i per això molts actes coincideixen; impulsar una comissió de festes perquè més entitats puguin participar i hi hagi més propostes innovadores, i dur a terme campanyes de sensibilització sobre la beguda i el civisme. “El que volem és que aquest model de festes que la gent reclama sigui un model elaborat per la participació dels tortosins i tortosines, que puguin opinar, dir la seua i hi hagi un procés participatiu al respecte”, explica, Jordi Jordan, portaveu del grup municipal Movem Tortosa.

Per tal que les festes siguin més populars Movem Tortosa  ha creat  una enquesta a la seva pàgina web anomenada “i tu què opines?”  una eina perquè tothom pugui opinar, valorar i aportar idees per millorar les festes.

FER UN COMENTARI