Les Festes de la Cinta nominades als Premis ARC 2017

Han sigut nominades a la millor programació musical de festa major

0
949

Les Festes de la Cinta han estat nominades a la millor programació en directe dels XVI Premis ARC, guardons promoguts per l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya, que reconeix la millor música en directe i l’espectacle a Catalunya. Les festes majors de Tortosa competiran amb les de Lleida, Vidreres i Santa Coloma de Gramanet. El premis es lliuraran en una gala el poper 5 de desembre al Mercat de les Flors i serà retransmesa pel Canal 33 i iCat. Entre els 63 nominats d’aquesta edició hi ha grups com Txarango, Love of Lesbian, Amics de les Arts o Zoo.

La programació d’enguany de les Festes de la Cinta ha comptat amb una gran varietat de propostes musicals orientada a un públic divers, amb un programa eclèctic que no s’ha centrat en un estil musical concret sinó que ha proposat un ventall musical que inclou des d’expressions de cultura popular i tradicional fins alguns dels grups punters de la música en català. En aquest sentit han actuat grups com Aspencat i Mishima (també nominats a Millor Gira per Festes Majors i Millor Directe en Festivals respectivament), Joan Rovira o Pepet i Marieta, però també conjunts amb un component de música d’arrel com Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries amb Carmen París, el concert conjunt de la Banda Municipal i la Unió Filharmònica d’Amposta, o la música electrònica de ball, entre d’altres.

El regidor de Festes, Domingo Tomàs, ha valorat molt positivament aquesta nominació ja que “representa un reconeixement al model de festes iniciat el 2011 i valida la línia de treball de tots aquests anys. Cal recordar que l’oferta al país és molt àmplia i diversa, i que les festes de la Cinta hagin estat nominades en els premis ARC suposa un gran estímul per a tot l’equip que les fa possibles.”

Els premis ARC són els premis de la indústria musical del directe que aglutina la major part dels professionals del sector amb l’objectiu de motivar el reconeixement públic d’aquells àmbits que tenen més relació i projecció amb la feina que fa tot el sector de la música, més enllà de la tasca creativa, incloent la indústria i les empreses relacionades.

FER UN COMENTARI