Arranca la XXIV Fira de l’Oli i III de la Garrofa de les Terres de l’Ebre a Jesús

Durant dos dies, l’EMD celebrarà nombrosos actes, concursos, exhibicions i mostres relacionats amb l'oli i la pagesia.

0
560

Aquest cap de setmana, l’EMD de Jesús torna a celebrar una nova edició de la Fira de l’Oli de Terres de l’Ebre. Aquesta comptarà enguany amb més de 40 expositors, relacionats en el món de l’oli i la pagesia. La inauguració oficial ha tingut lloc avui dissabte a les cinc de la tarda, a càrrec aquest any del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. Prèviament, a les 16.45 hores, el cap de l’executiu ha visitat l’EMD de Jesús, on ha estat rebut per l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i pel president de l’EMD de Jesús, Víctor Ferrando i altres membres del consistori. Al Saló Noble, el president ha signat el Llibre d’Honor i, tot seguit s’ha traslladat al recinte firal.

Després de tallar la cinta inaugural, el president de l’EMD, Víctor Ferrando ha destacat la voluntat dels organitzadors de sumar a la promoció de la qualitat del nostre oli “la cultura, la tradició i la gastronomia” dintre de la programació de l’esdeveniment anual. A continuació, el president Torra, ha reivindicat la pagesia, la modernitat i el patrimoni agrícola de Jesús i de les Terres de l’Ebre. Una reivindicació que passa per l’impuls de l’oli a través de projectes sectorials, com la Taula Sectorial de l’Oli de Catalunya i que ha fet palès amb una particular lloa a la brusa tradicional catalana amb la que posteriorment ha estat obsequiat.

Durant dos dies, Jesús celebrarà nombrosos actes, concursos, exhibicions i mostres relacionats amb l’oli i la pagesia. Entre aquests actes hi destaquen algunes novetats. Destaca, per una banda, la taula col·loqui amb els xefs Vicent Guimerà i Fran López. O, la possibilitat de visitar dos molins d’oli que s’han rehabilitat, dels més del centenar que hi havia fa molts anys a Jesús. Pel que fa al concurs de Tast d’olis de les Terres de l’Ebre s’han incrementat les categories. Sumant-hi el premi a millor oli verge extra ecològic i una altra adreçada a particulars de qualsevol lloc del món.

FER UN COMENTARI