Enric Roig exigeix ampliar el conveni de l’Arxiu Històric Comarcal del Baix Ebre

El conseller socialista ha tornat a denunciar la manca d’informació d’algunes comissions donat que alguns dels consellers amb competències no formen part de les mateixes

0
661

Avui, després d’haver-se reunit les comissions informatives del Consell Comarcal del Baix Ebre, el conseller socialista, Enric Roig, ha tornat a denunciar la manca d’informació de les mateixes pel fet de que consellers amb competències assignades no en formen part de les comissions on es tracten els temes que tenen delegats. Aquest és el cas del Sr. Joaquín del Pino que, tot i ser conseller de cultura, no forma part de la Comissió informativa d’Ensenyament, Cultura, Joventut i Esports.

Tot i aquesta incomprensible situació, Roig ha demanat avui que s’informés sobre diversos temem relacionats amb l’Arxiu Històric Comarcal del Baix Ebre, com ara la Comissió de Seguiment o la valoració del Dia Mundial dels Arxius.

Pel que fa a la Comissió de Seguiment, Roig ha preguntat per temes tan importants com l’estat del conveni amb el Bisbat, la Generalitat i l’Ajuntament de Tortosa; per les reparacions del sostre afectat a la sala del rei; per les inversions que té pendents el Departament de Cultura i, especialment, per la molt necessària ampliació en terrenys municipals que estableix el conveni. En absència del Sr. del Pino, el conseller d’Ensenyament, Sr. Codorniu, ha informat que la comissió s’ha reunit aquest mes però que el conveni resta pendent de signar. Roig ha reblat que “és importantíssim fer el seguiment d’aquest tema donada la manca actual d’espais a l’Arxiu, fet que vaig poder constatar en el Dia Mundial dels Arxius.”

En aquest mateix sentit, en quant a la valoració del Dia Mundial dels Arxius, no han pogut contestar ja que no hi va assistir cap dels consellers. Roig ha lamentat que “els temes de cultura al Consell Comarcal del Baix Ebre interessen poc i per això no s’informa dels mateixos.” “En la meva etapa com a president vaig endegar alguns d’aquests temes i és normal que mostri el meu interès pels mateixos” ha reblat Roig.

El portaveu del grup comarcal del PSC – CP, ha volgut deixar clar que la moció de censura que van orquestrar Bel, Roigé i els Republicans era “exclusivament per fer-nos fóra ja que actualment el govern de CiU i ERC es caracteritza per la manca de transparència i informació i la inactivitat a la seu del Consell.”

FER UN COMENTARI