Puja l’oferta escolar a les Terres de l’Ebre per al curs vinent

Les places que s'oferiran sobrepassen les que correspondria segons els padrons municipals

0
619

El Departament d’Ensenyament oferirà a les Terres de l’Ebre, de cara al proper curs escolar 2017/2018, 4 nous grups a P3 i 3 nous grups a 1r d’ESO. L’oferta inicial en la preinscripció en el primer curs d’infantil és de 1.894 places, 339 més de les que correspondrien segons els padrons municipals, que preveuen que es matriculin a les escoles 1.555 nous infants. L’oferta al primer curs de l’educació secundària obligatòria també es més alta que la previsió d’alumnes. S’ofereixen 2.040 places, 315 més les que corresponen als número d’alumnes de 6è de primària adscrits als centres aquest curs. El termini de la preinscripció per als cicles d’educació infantil, primària i secundària per al curs vinent és entre el 23 de març al 4 d’abril.

L’oferta inicial s’ha negociat entre els serveis territorials d’Ensenyament de les Terres de l’Ebre i els ajuntaments en les taules mixtes de planificació. Un dels acords també es limitar la ràtio per grup per sota dels 22 alumnes en els centres d’entorns d’alta complexitat.

Els criteris d’admissió dels alumnes incorporen enguany tres novetats. En les llistes d’espera de cada centre constaran les sol·licituds presentades com a primera opció i les que s’hagin demanat en qualsevol altre que sigui preferent a l’opció assignada. A l’inici de curs els centres donaran informació els resultats del procés publicant la llista de nous alumnes matriculats i informant del nombre de vacants. També s’intensificaran les mesures de control per detectar fraus.

FER UN COMENTARI