El grup comarcal del PSC en contra de la decisió judicial d’alliberar “la Manada”

Al mateix ple s’ha presentat una moció per a prorrogar la Xarxa d’Impulsors del Programa de Garantia Juvenil i una altra per a que es pugui tornar a jugar al bingo a les llars de Gent Gran

0
376

El grup comarcal del PSC porta al ple del Consell Comarcal una moció de rebuig a la decisió judicial d’alliberar “la Manada” i demana a la resta de grups que se sumin

Al mateix ple s’ha presentat una moció per a prorrogar la Xarxa d’Impulsors del Programa de Garantia Juvenil i una altra per a que es pugui tornar a jugar al bingo a les llars de Gent Gran

“La lluita contra la violència masclista ha de ser una prioritat per a tota la societat i partits polítics i, en primera instància, una obligació dels governs i de totes les administracions.” Amb aquestes paraules el portaveu del grup comarcal del PSC, Enric Roig, ha justificat la presentació d’una moció al ple del Consell Comarcal per rebutjar la decisió judicial d’alliberar “la Manada” i per exigir que es continuï desenvolupant el Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere, que ha volgut deixar oberta a la resta de grups per tal de que s’adhereixin en el mateix ple si ho consideren oportú.

El PSC també ha presentat aquesta iniciativa a l’Ajuntament de Tortosa, on tots els grups municipals ja es van adherir abans de la convocatòria del ple.

Aquesta nova decisió judicial, que deixa els condemnats en llibertat provisional amb una fiança de 6.000 €, demostra la necessitat urgent de formar en visió de gènere a tota la judicatura. “Per això volem que des del Consell Comarcal es mostri el nostre rebuig més contundent a aquesta decisió i es reiteri el compromís amb la lluita contra la violència masclista” ha reblat Roig.

Mocions per prorrogar la Xarxa d’Impulsors del Programa de Garantia Juvenil i per a que es pugui tornar a jugar al bingo a les llars de Gent Gran

El grup comarcal del PSC també demanarà al ple, que s’insti a la Generalitat a prorrogar la Xarxa d’Impulsors del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, així com que es destinin els recursos necessaris i suficients a polítiques d’intervenció directa sobre les persones joves.

“El Servei d’Ocupació de Catalunya va desplegar el Programa de Garantia Juvenil amb l’objectiu de reduir l’atur juvenil a través d’una Xarxa d’Impulsors que han posat en marxa polítiques d’ocupació que abans no existien” explica el portaveu socialista, Enric Roig. “Ara presentem aquesta moció perquè hem vist que no s’han publicat les convocatòries per sol·licitar la continuïtat dels impulsors del programa i que no es preveu renovar aquesta figura que entenem que és imprescindible per als territoris amb municipis petits com és la nostra comarca.”

A l’altra moció presentada pel grup municipal del PSC al ple de juny, es demana que es miri de trobar una solució dintre de l’actual llei per a que es pugui jugar al bingo a les llars de Gent Gran.

L’actual normativa només permet jugar al bingo a les sales i casinos que hagin obtingut autorització prèvia d’instal·lació i permís d’obertura. “Aquest fet ha provocat un descens d’afluència d’usuaris que acudien a les llars de jubilats a jugar al bingo i per això algunes han continuat jugant tot i la prohibició, fet que ha comportat denúncies” ha explicat Roig.

A altres Comunitats Autònomes com Múrcia o València s’ha modificat la regulació del joc del bingo per a que es pugui jugar a les llars de Gent Gran. Per aquest motiu s’ha presentat aquesta moció per a que es consideri el bingo com un joc de caràcter socials o amistós en les associacions o centre de majors de 65 anys i de discapacitats majors d’edat.

FER UN COMENTARI