Dimarts, 19 de març de 2024
És notícia

El Consell Comarcal del Baix Ebre impulsa un projecte per millorar la competitivitat empresarial

El PECT Ebre Bioterritori promourà laboratoris d'innovació i sostenibilitat i la marca Reserva de la Bioesfera

Pla general del ple del Consell Comarcal del Baix Ebre on s’ha aprovat al sol·licitud d’un nou PECT. Imatge del 13 de novembre del 2019

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat sol·licitar un projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT), anomenat Ebre Bioterritori. Planteja una inversió de 3,5 milions d’euros entre 2020 i 2023. La meitat es finançarà amb fons europeus FEDER. El projecte Ebre Bioterritori “pretén aprofitar el capital natural de les Terres de l’Ebre per incrementar la competitivitat de les empreses ebrenques”. S’impulsaran models de negoci sostenibles que potenciïn capital humà qualificat. El PECT el coordinarà l’ens comarcal amb sis entitats sòcies.
Les sis entitats, que s’encarregaran de diferents operacions, són l’Ajuntament de la Ràpita, la URV, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), el Clúster i Innovation Hub de l’Equipament de la Llar i el Contract (Cenfim), l’Eurecat Amposta (Centre Tecnològic de Catalunya) i la Fundació Cívica Innomnium.

Els socis del PECT Ebre Bioterritori representen l’administració pública, el sistema R+D+I, el sector productiu i empresarial i la societat civil. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, ha destacat la importància aquesta col·laboració “per fomentar l’activitat econòmica, millorar els índexs d’ocupació, de benestar i qualitat de vida de les Terres de l’Ebre”.

El PECT EbreBioterritori té previst desenvolupar l’emprenedoria cívica i la participació digital de la ciutadania en els processos d’innovació i descoberta emprenedora a través de la Fundació Cívica Innomnium; l’Eurecat Amposta crearà un Living Lab per investigar i proposar solucions innovadores per a l’adaptació i mitigació del canvi climàtic, la gestió de l’aigua o l’ecoturisme; la URV impulsarà un laboratori d’innovació per a l’educació ambiental; el COPATE promourà la marca Reserva de la Biosfera; el Cenfim identificarà els atributs de sostenibilitat que es valoren al sector hàbitat i que les empreses poden comunicar als seus clients; i, finalment, l’Ajuntament de la Ràpita crearà un centre de referència per impulsar nous models de negoci basats en l’economia blava que s’instal·larà a l’edifici Duanes.

Aquesta setmana es presentarà la documentació a la direcció general d’Administració Local de la Generalitat i després d’un període d’al·legacions ha d’arribar la resolució al maig de l’any que ve.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

“Un milió de passes per l’Epilèpsia”, la primera caminada solidària per la malaltia

Notícia següent

Nova campanya pedagògica a Reus sobre com circular en patinet elèctric

Notícies relacionades