Destinen 530.000 euros a convertir l’antic traçat del Carrilet de la Cava en via verda

L'adequació afectarà un tram de poc més de set quilòmetres entre l'antiga bòbila d'Anguera, a Tortosa, i el pont de l'autopista AP-7, a l'Aldea

0
351
Circ Raluy Legacy 728×90

El Consell Comarcal del Baix Ebre invertirà 529.417 euros en la conversió d’un tram de l’antic traçat del Carrilet de Tortosa a la Cava (Deltebre) en via verda. L’ens comarcal ha aprovat una modificació del crèdit per assumir la meitat de l’import, després d’haver acceptat un ajut equivalent a l’altra meitat atorgat pel Departament d’Empresa i Coneixement en el marc dels Plans de Foment Territorial del Turisme. L’actuació se centrarà en un tram de 7,2 quilòmetres, entre la rotonda de la C-42, prop de la bòbila d’Anguera, i el pont de l’autopista AP-7, al terme municipal de l’Aldea, amb una afectació de 55.000 metres quadrats. La via quedarà enllaçada, a través de la via cicloturística –entre l’esmentada bòbila i el pont roig de Tortosa, amb el tram del Baix Ebre de la via verda de la Val de Zafán.

Construïda a finals dels anys vint del segle passat i d’ample mètric, la via del Carrilet de la Cava va ser tancada el 1968. El passat 2017, el Consell del Baix Ebre va signar un conveni d’arrendament per 20 anys amb l’organisme públic Adif, titular dels terrenys. La presidenta de l’ens comarcal, Sandra Zaragoza, ha subratllat que l’actuació permetrà ampliar notablement la xarxa ciclista i consolidar el cicloturisme. El Consell licitarà pròximament la redacció del projecte per licitar les obres.

FER UN COMENTARI