Tortosa i Terres de l’Ebre promouen els jocs de 2019 en el marc dels World Games de Riga

El president del CSIT destaca el treball conjunt d'administracions com a garantia d'èxit dels jocs de Tortosa

0
882
Circ Raluy Legacy 728×90

El CSIT, l’organisme que gestiona i promociona els World Sports Games, ha signat avui a Riga (Letònia) amb la Unió de Consells Esportius (UCEC), en presència de la delegació catalana, encapçalada per l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el president de la UCEC, Jaume Domingo, i el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, el conveni per a la celebració dels jocs esportius de 2019 a la capital del Baix Ebre. La signatura s’ha produït en el marc de la celebració dels jocs a Riga, que es fan durant aquesta setmana i que compten amb la participació d’una trentena d’esportistes ebrencs.

El president del CSIT, Bruno Molea, ha destacat la implicació del Govern de la Generalitat, Ajuntament, Unió de Consells Esportius, i resta d’entitats i institucions, com a element clau perquè Tortosa fos escollida seu per als jocs de 2019 i com a millor garantia per a una organització exitosa. L’alcalde, delegat del Govern i el president de la UCEC són a Riga des d’ahir, acompanyats per la regidora i diputada Meritxell Roigé, pel regidor de Turisme, Josep F. Monclús, pel regidor d’Esports, Joaquim del Pino, i per la representant a l’Ebre de la Secretaria General de l’Esport, Cinta Espuny, amb l’objectiu d’acompanyar els esportistes catalans i de conèixer de primera mà el dispositiu organitzatiu dels jocs de cara a l’edició de 2019.

L’alcalde ha avançat que els jocs de Tortosa hauran de comptar amb un ampli equip de voluntaris i amb la participació d’entitats i associacions. “La implicació del territori, com ha estat fins ara, continua sent clau per garantir l’èxit d’aquests jocs.” El president de la UCEC, de la seva banda, ha destacat l’aposta de l’entitat que presideix per l’esport popular en base al reforç de valors com la responsabilitat, la inclusió i la salut. “Aquests jocs ens han d’ajudar a reforçar el paper central de l’esport al nostre país. Volem mostrar com l’esport té la capacitat de fer un món millor i més just.”

Aquest matí s’ha reunit el comitè executiu del CSIT, que ha servit per analitzar l’organització dels jocs de Riga i per presentar davant de tots els seus membres l’edició de Tortosa-Terres de l’Ebre, que ha culminat amb la signatura d’un conveni de col·laboració. L’alcalde de Tortosa s’ha reunit amb representants d’altres països, com Israel, un país amb un teixit esportiu popular molt fort, que han mostrat el seu interès per enviar esportistes als jocs de 2019.

Els esportistes ebrencs continuen en competició fins demà dissabte, quan tindrà lloc la cerimònia de clausura i el relleu institucional entre les ciutats de Riga i Tortosa.

FER UN COMENTARI