Dimarts, 16 d'abril de 2024
És notícia

Arriba la 6a edició “Els romans ens visiten”

Avatar photo

Aquesta setmana arriben els actes centrals d’una nova edició d’”Els romans ens visiten”
Jornada de recreació històrica. Aquesta activitat organitzada per l’Institut Ramon Berenguer IV, el Campus Extens de la URV a Amposta, el Museu de les Terres de l’Ebre i l’Ajuntament d’Amposta va començar el març de 2013 amb l’objectiu pedagògic i educatiu de fer una immersió en la història, de conèixer en primera persona, a través de la recreació històrica, l’època romana. Durant aquests anys ha esdevingut un punt de trobada atractiu no només per a l’alumnat sinó també per als apassionats del món romà i el públic en general.

Enguany, a més de les activitats que es duen a terme en els centres escolars, la principal
novetat radica en el trasllat de l’escenari principal de l’activitat al Parc Arqueològic de la
Carrova, amb la intenció de donar a conèixer el patrimoni històric-arqueològic propi i
revaloritzar-lo. En aquesta 6a Jornada de recreació històrica romana es consolida un programa dual amb un total de 8 activitats especifiques tant per als alumnes com per al públic en general. Ens aproparem al coneixement de les vil·les romanes, base de l’organització agrícola del territori arran de la conquesta romana. La vil·la romana de la Carrova, que va estar activa entre els segles I aC i V dC, és un exemple dels assentaments rurals d’època antiga al tram  final de l’Ebre, a més d’esser la única adequada per al públic i visitable a les Terres de l’Ebre.

Per aquest motiu hi haurà visites guiades a la vil·la de la Carrova, a càrrec dels Serveis Educatius del Museu, els dies 19 i 20 per als alumnes de 1er d’ESO d’Amposta i els dies 21 i 22 , d’11 a 14 h, per al públic en general. També podrem veure a l’interior de la torre de la Carrova un diorama d’Expoclik d’una vil·la romana. Entre les activitats dirigides als alumnes s’inclou el taller de cal·ligrafia romana, aquest any conduit per la cal·lígrafa Amanda Adams; la conferència marc sobre el tema “Les vil·les romanes” a càrrec del Dr. José Javier Guidi, investigador de la Universitat Rovira i Virgili, o l’apropament a la cultura clàssica mitjançant el teatre amb la representació de les peces “Marcus Marcus a la batalla de les goles de l’Ebre” i “Per tots els planetes! Els déus i deesses tenien iaios?” per la companyia de teatre “Los navegantes”.

Cal fer esment de la bona acollida que estan tenint els “Tallers sobre vida quotidiana en època romana”, tallers en que s’apropa la cultura romana a l’aula interactuant l’alumnat de diferents nivells educatius. Així els alumnes de 4art d’ESO de Llatí de l’Institut Ramon Berenguer IV comparteixen els seus coneixements, mitjançant diferents metodologies i utilitzant eines TIC, sobre l’exèrcit, la mitologia, els jocs i l’habitatge amb els alumnes de les escoles Consol Ferré, Agustí Barberà, Soriano Montagut, Miquel Granell i Sagrat Cor.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Torna la Primavera Cultural amb 29 activitats gratuïtes

Notícia següent

Sessió de cinema-col·loqui sobre el documental ‘Baix a Mar’ al FESTIMATGE

Notícies relacionades