El ple aprova una modificació pressupostària de prop de dos milions d’euros

Inclou 200.000 € per a la rehabilitació de l’església del Poble Nou, 60.000 euros per a Plans d’Ocupació Local o prop de 300.000 euros per a la reparació del sostre i terra del pavelló poliesportiu, entre d’altres

0
499

200.000 euros per a la rehabilitació església Poble Nou; 500.000 euros per a obres d’adequació dels espais verds de la ciutat; 120.000 euros per al desplegament de la fibra òptica; 60.000 euros per a Plans d’Ocupació Local; 294.000 euros per a la reparació del sostre i terra del pavelló poliesportiu o 40.000 euros per a conservació de vies públiques i 40.000 per a la xarxa d’aigües i clavegueres. Són algunes de les actuacions que inclou la modificació de pressupost de prop de dos milions d’euros que va aprovar el ple ordinari del dilluns, amb l’abstenció de la regidora no adscrita Rosita Pertegaz, del grup municipal de PxC i
el grup municipal del PSC, el vot en contra del grup Convergència i Unió i el vot a favor de l’equip de govern d’Esquerra d’Amposta.

Tot i que els grups de l’oposició van acusar l’equip de govern d’improvisar, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, va exposar que «aquesta gran modificació no és fruit de la improvisació; ho tenim tot planificat». «Sabíem que ho havíem de fer des de principis d’any; perquè fem sempre un pressupost de sortida sense trencar la regla de la despesa», va recordar l’alcalde. «Es tracta d’una modificació que inclou actuacions que van a parar a tots els àmbits de la ciutat», defensa Tomàs.

Licitació de la neteja
El ple de juliol també va donar llum verd (amb l’abstenció de CiU, PSC i la regidora no adscrita, el vot en contra de PxC, i el vot a favor de l’equip de govern) de la licitació de neteja viària i manteniment dels espais verds del municipi: una licitació a cinc anys per 1,2 milions d’euros anuals que externalitza completament la neteja de la via pública i el manteniment de les zones verdes. «El que volem és reordenar la situació actual en què un 60% de la neteja la fan empreses externes i la resta ho fem amb recursos interns», va argumentar l’alcalde, «i ho farem per millorar el servei de neteja de la via pública i el manteniment de les zones verdes de la ciutat, adequant-ho a les necessitats reals d’Amposta i ordenar i normalitzar una situació anòmala”. “La nostra voluntat és internalitzar i fer amb recursos propis al màxim
de serveis”, reconeix l’alcalde, “però ara mateix ens és impossible”. “Ni disposem de recursos suficients ni la llei d’estabilitat pressupostaria de l’Estat espanyol ens permet créixer per poder donar una resposta immediata a les necessitats de neteja que té Amposta”. És per això que l’equip de govern ha preparat una licitació a cinc anys, “que no són prorrogables”, per un valor anual d’1,2 milions d’euros.

“Ara la neteja i jardineria ens està costant més d’un milió d’euros, i a partir d’ara, el servei que es prestarà superarà el 50% del que s’està fent ara”, defensa l’alcalde, tot assenyalant altres novetats de la licitació. “En un programa informàtic s’han introduït tots els elements que s’han de netejar i mantenir (embornals, escocells, arbrats,…) i l’empresa, a través d’un sistema de check-list, haurà de dir a l’Ajuntament de forma constant quan es fa el manteniment d’aquests espais”, explica Tomàs. D’aquesta manera, des de l’Ajuntament es farà un control exhaustiu del compliment de la licitació, “i en cas que no sigui així, la licitació inclou un règim sancionador”.

La licitació incorpora la neteja de tot el municipi, i estableix freqüències de neteja segons l’activitat que es produeix a cada zona, un fet que es pot modificar en funció de les necessitats extraordinàries, “com per exemple la temporada turística al Poble Nou del Delta i a Eucaliptus”.

L’empresa que guanyi la licitació també haurà de fer una inversió en maquinària de 600.000 euros, que s’amortitzaran en un termini “molt cur”, de 5 anys. “Obliguem a l’empresa a comprar maquinària nova amb una amortització curta perquè no volem que es facin velles i no funcionen bé ni siguin sostenibles medioambientalment”, diu l’alcalde.

L’empresa que guanyi la licitació de neteja i jardineria també es compromet a fer el manteniment d’unes actuacions que l’Ajuntament traurà a licitació amb un lot separat. Es tracta d’una licitació de 500.000 euros per a obres de jardineria.

Entre les actuacions destaquen la millora d’un parc a la zona de Valletes, darrera de l’escola Miquel Granell; un parc caní de 3.000 metres quadrats al costat del cementeri, i una zona verda amb una pista de joc a la zona del Grau a l’aparcament del butà. “Amb aquestes actuacions, volíem fer incidència a tots els barris de la ciutat”. A més, també s’inclou el reg programat i automatitzat a totes les glorietes i rotondes de la ciutat, zones ajardinades amb flor de temporada o canvi de sauló i millora de paviments i arbrats a diferents zones. També millorar la zona verda de l’avinguda Aragonesa.

FER UN COMENTARI