Roger Caballero: “Aparcaments al servei dels serveis”

0
396
Imatge de Roger Caballero. (Cedida)

Fa unes quantes legislatures, el dèficit de zones d’aparcament al Vendrell era un dels temes estrella als debats polítics locals. A dia d’avui, amb l’aparcament del pèlag i altres indrets com els voltant de les rieres, i el sistema de zona blava als carrers més cèntrics de la vila, sembla que el problema ja no és tant greu. Tot i així cal identificar els indrets on es presten certs serveis on una zona d’aparcament dedicat és necessari.

Actualment al Vendrell tenim exemples de zones d’aparcament properes a certes instal·lacions com, per exemple, la zona escolar i esportiva que faciliten l’accés als serveis que es presten als voltants sense interferir-ne d’altres. Però, en canvi, trobem zones com el Camí Reial, amb serveis de molta afluència de persones, on no hi ha cap zona prevista per aquest propòsit.

Tot i aquests exemples, els darrers anys, una de les infraestructures que ha generat més polèmica envers al servei d’estacionament de vehicles és l’hospital comarcal. Pel que sembla les dimensions previstes per l’espai dedicat als cotxes van quedar ben aviat saturades. Tot i reconèixer que cal una ampliació urgent, també cal analitzar tots i cadascun dels motius que causen el problema. Un d’ells és el fet que sigui un aparcament gratuït amb una parada de bus al costat que et pot portar a Tarragona i a d’altres indrets concorreguts. És a dir, moltes persones hi estacionen vehicles durant tot el dia i no utilitzen l’hospital durant aquest període. Per tant potser la solució al problema, a més d’ampliar l’aparcament, és dotar la comarca o els voltants del Vendrell, d’una parada de servei de bus amb una zona d’aparcament gratuït propera i limitar les hores d’estacionament gratuït a l’hospital. Així s’aconseguiria que els usuaris de l’aparcament fossin únicament professionals, pacients i visitants.

Dit això, val la pena recordar que fa unes 3 dècades es va planejar, construir i inaugurar una estació d’autobusos al Vendrell. Aquella instal·lació, tot i ser futurista en aquell moment, és probable que avui dia encara fos de primera divisió. Era moderna, pensada pel servei que havia d’oferir, ben equipada i al cap de poc temps es va planificar un gran aparcament a la vora. Vaja, el que una estació de bus o de tren necessita en un municipi com el Vendrell. Malauradament governs posteriors van decidir abandonar-la i dedicar l’espai a un nou ús de manera improvisada i que avui presenta problemes varis derivats d’un reciclatge forçat.

Roger Caballero Folch
El Vendrell

FER UN COMENTARI