Jaume Casañas: “AP7 i la N340 a les Terres de l’Ebre i al Penedès”

0
883

La setmana passada a la Comisión de  Seguridad Vial y Movilidad Sostenible es va aprovar sol·licitar al Gobierno que l’autopista AP7 fos gratuïta per als desplaçaments interns a les Terres de l’Ebre (Ulldecona-Hospitalet de l’Infant) i al Penedès (Torredembarra-Vilafranca del Penedès).

Ambdós territoris pateixen un greuge d’infraestructures de qualitat i amb estàndards de seguretat des de fa molt de temps. La carretera Nacional (N-340) no pot absorbir tot el trànsit actual, i penalitza la mobilitat i la seguretat al territori i al mateix temps la competitivitat econòmica del Penedès i les Terres de l’Ebre.

Des del Partit Demòcrata (PDeCAT) tenim molt clar que aquesta problemàtica s’ha de solucionar d’una vegada per totes i que cal trobar una solució global, amb una lògica interna i que afavoreixi els interessos tant de les Terres de l’Ebre com del Penedès. Tots dos territoris no posseeixen una via ràpida gratuïta i segura alternativa a l’autopista AP7, i és per això que defensem que mentre no hi hagi aquesta alternativa es garanteixi la mobilitat gratuïta per l’AP7 en els desplaçaments interns.

Fa uns mesos que el nostre diputat provincial al Congreso de los Diputados de Madrid, en Ferran Bel, i el conjunt del grup del Partit Demòcrata estan treballant per tal de solucionar aquest greuge de la mobilitat a les Terres de l’Ebre i al Penedès.

A la proposta que va presentar la setmana passada ERC a la Comisión de  Seguridad Vial y Movilidad Sostenible, i que va rebre el suport també del PSOE, només es contemplava la gratuïtat de l’AP7 al tram de les Terres de l’Ebre, i el Partit Demòcrata (PDeCAT) va afegir una esmena a la proposta perquè també s’hi inclogués el tram penedesenc que presenta les mateixes problemàtiques, idèntiques, que a les Terres de l’Ebre.

En aquest sentit, des del Partit Demòcrata (PDeCAT), treballarem per tal que les polítiques de mobilitat a Catalunya tinguin una lògica interna, sense discriminar els territoris, i defensarem els drets que tenim tots a tenir una mobilitat adequada al segle XXI.

La nostra manera d’entendre la mobilitat va lligada a les polítiques que volen desenvolupar des del Departament de Territori i Sostenibilitat, on el projecte de Vinyeta, que defensa el Conseller Rull, ens sembla el més adequat.

Aquest projecte de Vinyeta funciona amb un pagament únic a l’any i et permet l’ús de totes les vies ràpides, autopistes i autovies, que hi ha a Catalunya. Un model que ja funciona a d’altres països d’Europa i que permet d’alguna manera democratitzar la mobilitat i superar els greuges entre territoris, com succeeix actualment.

Mentre no es pugui implementar aquest projecte, esperem que ben aviat, des del Partit Demòcrata (PDeCAT) treballarem per tal de plantejar solucions a les zones que encara pateixin aquestes problemàtiques de mobilitat, i es per això que defensem els interessos del Penedès i de les Terres de l’Ebre.

Jaume Casañas (@jaumecasanas)

President de la Vegueria del Penedès del Partit Demòcrata (PDeCAT)

Mònica Sales (@mncsls)

Presidenta de la Vegueria de les Terres de l’Ebre del Partit Demòcrata (PDeCAT)

FER UN COMENTARI