L’Ajuntament de l’Arboç elimina barreres arquitectòniques

La brigada municipal, a través d’una subvenció del Pla de Barris, instal•la una senyalització especial per a invidents en els passos de vianants i adequa diversos espais de la vila a la normativa vigent en matèria d’accessibilitat i seguretat

0
781

L’Ajuntament continua treballant per suprimir les barreres arquitectòniques existents al poble i així garantir l’autonomia i la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat o amb altres dificultats d’interacció amb l’entorn. En aquest cas, l’actuació municipal consisteix en adaptar les voreres i els guals per fer-los accessibles i salvar el desnivell amb la calçada, d’acord amb el que estableix la Llei 13/2014. El regidor d’Urbanisme, Josep Raja, assegura que “l’Ajuntament és conscient de la importància de la promoció de l’accessibilitat com a instrument per fer efectiu el principi d’igualtat dels ciutadans, per això realitza aquests treballs que suposen un avenç important en aquest aspecte”.

La brigada municipal, a més, està adaptant els passos de vianants amb una senyalització especial per a persones amb dèficit visual. D’aquesta manera, l’Ajuntament impulsa la instal·lació de franges de paviment tàctil per guiar el camí als invidents i d’altres amb indicadors de botons a les rampes dels guals amb la intenció de marcar la direcció i detectar els possibles perills a través d’un sistema d’alertes.

Les obres s’allargaran fins al mes de juny i permetran suprimir les barreres arquitectòniques des de l’estació de tren fins a la Plaça de la Badalota, incloent-hi també el sector que va des del Carrer Francesc Macià fins al Carrer Rafael de Casanova, una zona de vianants ja habilitada anys enrere per a persones amb mobilitat reduïda. En paraules del regidor Josep Raja, “aquesta actuació és una més de les que s’estan duent a terme per facilitar l’establiment d’una mobilitat urbana sostenible i segura per a tots els col·lectius”.

FER UN COMENTARI