Compte enrere per començar les obres del nou accés a Llorenç per la Plaça de la Vila

El termini d’execució, previst és de 3 mesos

El passat 30 de gener de 2019, es va signar el contracte d’obres amb l’empresa adjudicatària REMPIC. En pocs dies, s’iniciaran les esperades obres del nou accés a Llorenç per la Plaça de la Vila. El termini d’execució, previst, és de 3 mesos i tal com es veu en el dibuix adjunt, es refarà totalment aquest accés. D’una banda, ampliant-lo i creant una illa al mig per aparcament de vehicles en bateria, una àmplia vorera, arbres i una rotonda a l’extrem tocant la Carretera de Sant Jaume.

Per aconseguir aquesta ampliació es reduirà part del pati de l’antic Nieró i l’aparcament que hi ha al costat, desapareix. Els edificis restants quedaran alineats amb l’antic Ajuntament, reconvertit actualment en l’Espai Jove. També es modificarà l’accés a la bàscula i a la benzinera de la Plaça del Sindicat, a més a més la parada del bus canviarà la seva ubicació actual, quedant ubicada uns metres més cap dintre. D’altra banda, a la vorera que toca a la carretera, des del carrer Sant Jordi fins al torrent, es prohibirà l’aparcament de vehicles, mitjançant la instal·lació de pilones.

El tram afectat per les obres va des de la Carretera de Sant Jaume fins al Camí de la Plana. L’obra, pressupostada inicialment en 432.700€ ha estat adjudicada per un import total de 324.000€ – IVA inclòs – a l’empresa REMPIC, de Santa Coloma de Queralt.

Durant les obres, els contenidors de recollida selectiva s’instal·laran el més a prop de la ubicació actual, per tal, d’evitar desplaçaments llunyans. Properament, informarem de l’evolució de les obres i les restriccions de circulació que hi puguin haver.