Adjudicades les obres de millora del drenatge del carrer Pescador de Calafell

Mesures de xoc per evitar que els aiguats inundin els habitatges de la zona

Imatge del carrer Pescador a la darrera inundació. (Cedida)

L’Ajuntament de Calafell ha adjudicat les obres del projecte de millora del drenatge del carrer Pescador i vies properes. Aquests treballs busquen evitar que l’aigua s’entolli en punts crítics quan hi ha aiguats i acabi entrant als habitatges. És una mesura de xoc, la primera d’un seguit d’actuacions que s’hauran de fer a la zona per acabar amb el problema.

L’empresa guanyadora de la licitació ha estat Sorea, amb un preu de 174.416,90 euros. El termini d’execució és de dos mesos i els treballs començaran en aproximadament dues setmanes. Haurien d’estar acabades a finals d’any.

La solució a les inundacions del carrer Pescador és una mesura sorgida de la participació ciutadana, concretament dels pressupostos participatius de l’Ajuntament referits a l’any 2018. La dilació es deu a l’excepcional dificultat tècnica de trobar la forma de fer-ho, a més dels terminis administratius que té actualment tota obra pública des que es pren la decisió fins que comencen els treballs.

Ara es farà una primera actuació immediata, consistent a desplaçar el punt més baix de la zona, de la cruïlla del carrer Pescador amb el carrer Molí del Blanquet a l’interior de l’aparcament públic existent.