Banderes blaves per a totes les platges del Baix Penedès

L'Aula Aquàtica del Vendrell ha rebut la distinció de "Centre Blau"

0
554

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) ha donat a conèixer aquest dijous la relació de banderes blaves atorgades pel jurat internacional a les platges i ports de l’Estat espanyol. Catalunya ha obtingut enguany 119 distincions (95 platges i 24 ports), són tres platges tres menys que l’any passat i els mateixos ports. La demarcació més guardonada és Tarragona amb 42 banderes a les platges (dues més que l’any passat) i sis ports.

El president de l’ADEAC, José Ramón Sánchez, ha destacat la bona salut de les platges catalanes i l’excel·lent relació amb les administracions catalanes. “Perdre tres banderes és una tonteria, a Catalunya anem molt bé” amb totes les administracions amb qui mantenim “una relació institucional i estem molt satisfets”, ha afirmat. Segons Sánchez, a Catalunya “es respecten els criteris” d’avaluació de les platges i les reunions entre l’organització, el govern de la Generalitat i l’Estat només ha tingut “una dissonància” sobre una platja que no ha volgut comentar.

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d’Educació Ambiental lliuren aquestes distincions a aquelles platges, clubs nàutics i ports esportius que superen els seus exàmens de condicions higièniques, de seguretat, accés lliure, sostenibilitat, de compliment de la legislació, l’atenció a persones amb discapacitat, i l’oferta complementària i educativa, entre altres.

Les platges tarragonines distingides amb la bandera blava són la de Cunit de Ponent i també la de Llevant, la de Segur de Calafell, l’Estany-Mas Mel i Calafell, la de Coma-ruga, Francàs i Sant Salvador al Vendrell.

També ha rebut la bandera blava el Port de Segur de Calafell i l’Aula Aquàtica del Vendrell, també ha obtingut la distinció de “Centre Blau”, que té com a requisit tenir bandera blava i disposar d’un centre de visitants o una aula de mar.

FER UN COMENTARI