Demanen presó per un mosso que va robar objectes confiscats de la comissaria del Vendrell

Imatge de la comissaria dels Mossos d'Esquadra al Vendrell. CEDIDA

Un any i onze mesos de presó i cinc anys i onze mesos d’inhabilitació. Això és el que la Fiscalia de Tarragona demana per un mosso d’esquadra acusat de robar diversos objectes confiscats a la comissaria del Vendrell. Segons informa el Diari de Tarragona, els fets haurien passat entre octubre de 2008 i setembre del 2009, quan l’agent formava part de la Unitat d’Investigació de l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos d’Esquadra del Baix Penedès, concretament al grup de robatoris amb força.

Aprofitant el lliure accés que tenia al magatzem, l’acusat hauria sostret una llarga llista de joies com anells d’or i arracades, telèfons mòbils o rellotges. Aquests objectes havien estat confiscats a una dona en un control policial, ja que no havia pogut acreditar la seva procedència. Quan va trobar les factures i els va voler recuperar, però, es va trobar que gran part dels objectes havien desaparegut de la comissaria, així com l’acta original de decomís.

En total es van arribar a trobar a faltar fins a 22 objectes, alguns dels quals van ser trobats en el registre al domicili de l’acusat i la seva dona, a la Bisbal del Penedès, i al de la mare d’ella, a Sant Boi de Llobregat. D’altres no s’han arribat a recuperar. En total, els objectes tenien un valor de 27.806 euros i 2.140 els que no es van trobar.

Per tot això, la Fiscalia de Tarragona demana un any i onze mesos de presó i cinc anys i onze mesos d’inhabilitació per l’agent dels mossos, que també està acusat d’un delicte de malversació de cabals públics. A més, la parella de l’acusat i la seva mare també figuren dins el procediment judicial per un delicte de receptació i la Fiscalia demana cinc mesos de presó i cinc d’inhabilitació. A tots tres, se’ls ha aplicat un atenuant de dilacions indegudes, ja que els fets van passar fa deu anys.

El pròxim 27 de març tindrà lloc la compareixença en la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona perquè totes les parts arribin a un acord sobre la pena. Si no és així es convocarà un judici sota jurat popular.