Un nou programa de Calafell.tv recull 30 anys d’imatges del municipi

“Memòries” és una sèrie de documentals a partir de l’arxiu de la productora Bonavista Multimèdia

0
172
Imatge de l'equip de Calafell TV amb l'alcalde Ramon Ferré. Foto: Aj. Calafell

Calafell.tv ha estrenat un nou programa, “Memòries”, que en format de documentals temàtics, recull més de 30 anys d’història local en imatges. Ho fa gràcies a l’arxiu de la productora Bonavista Multimèdia, que ha treballat per a l’Ajuntament de Calafell, des de finals de la dècada de 1980, cobrint múltiples esdeveniment socioculturals del municipi.

“Memòries” incorpora imatges inèdites fins avui i testimonis de personees vinculades a les entitats i la vida calafellenca de les tres últimes dècades i escaig. Franz Ganser i Lina González han atresorat aquest material durant la seva trajectòria professional al municipi i que ara, abans de jubilar-se, queda a disposició de tothom amb un seguit d’històries visuals dels principal esdeveniments viscuts a Calafell.

El Bot Salvavides, el centenarenari de la Confraria de Pescadors, les festes ja desaparegudes o la gastronomia (del ranxo mariner a la cuina d’innovació), són temes que inspiren alguns dels 23 capítols que ja estat produïts. Des d’aquesta setmana i durant els tres propers mesos, cada dilluns i cada dijous se n’estrenarà un a Calafell.tv, visible també, a partir de les 10 del matí, a Youtube i a Facebook.

A més, es faran dues projeccions públiques al centre cívic Cinema Iris. El 5 de març, a les 19:30 hores, es projectarà el capítol “El Bot Salvavides”. I el 19 de març, a les 19 hores, el capítol “El Centenari de la Confraria de Pescadors”.

Milers d’hores d’imatges

La productora Bonavista Multimèdia té milers d’hores enregistrades, en els diferents suports tècnics que s’han anat succeint al llarg dels darrers 30 anys, des de les antigues cintes U-matic, a les actuals targetes digitals. Una part important d’aquest material està disponible al públic, en el canal Youtube de l’Ajuntament de Calafell, que es va posar en marxa ara fa 10 anys. En aquseta dècada, s’hi han penjat 1.191 vídeos en format de notícia, que, a data d’avui, sumen prop de mig milió de visualitzacions.

A l’hora de fer balanç, Franz Ganser explica que “fent aquesta feina hem vist coses molt diferents a les que havia viscut algú com jo, que sóc nascut a Alemanya i hi vaig viure la  meitat de la meva vida. Però la valoració que fem de l’experiència és positiva”. I Lina González afegeix: “Gràcies a aquesta feina hem estat a llocs als quals la gent normal i corrent rarament pot accedir. I l’evolució de Calafell, de la qual hem estat testimonis, ha estat bona”.

FER UN COMENTARI