Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

Tot a punt per a la 2a edició del SAM SAM FESTIVAL CUNIT

Avatar photo

Torna el Festival 100% solidari de l’estiu

Aquest 18 d’agost se celebrarà la segona edició del Sam Sam Festival a la ciutat de Cunit organitzat per l’associació Reacció Cultural.

L’interès i el suport cap al projecte solidari mostrat per l’Ajuntament de Cunit ha estat el factor clau per poder dur a terme aquesta nova edició a la població costanera. A més a més, la ubicació torna a ser immillorable, a peu de platja i just al costat de l’estació de la RENFE.

La programació del Sam Sam Festival 2018 es la següent:

Dissabte 18 d’agost

Escenari acústic ( gratuït)

12 h migdia

      Mabel Flores

      Ferran Exceso

      Daniel Higiénico

      De La Carmela

Escenari elèctric (10/15 euros)

22 h nit

        Sharif

       Lágrimas de Sangre

       Fyahbwoy

 Recinte Sam Sam (gratuït) 19 h tarda

        Festa holy (Holi Summer Group by Telelux)

       Batucada amb Tympanum

ARTISTES SAM SAM 2018:

MABEL FLORES:

La seva cançó protesta crea un so orgànic a ritme de reggae, ska, pop-rock, ranxeres, músiques del món i un missatge feminista i compromès. És una explosió de sentiment, de lluita i sinceritat, un viatge entre l’alegria, el desconsol, l’humor i allò quotidià. Un cant a la resistència, a la lluna, a les dones que lluiten, als cors oberts de bat a bat, a tu.

Més informació: https://www.facebook.com/mabel.flores.music/

FERRAN EXCESO

Cantautor Urbà i veu del grup Exceso presenta en solitari  l’esquelet de les cançons de la seva banda. Un Acústic amb potència i caràcter amb cançons de rock urbà completament nues.

Més informació: https://www.facebook.com/FerranExceso/

DANIEL HIGIÉNICO

Cantant, novel·lista i actor, Daniel Higiénico està de gira presentat les cançons del seu últim disc “Daniel Higiénico Blues Experienc” Daniel és un artista pràcticament inclassificable però els seus temes destaquen per les seves lletres enginyoses, políticament incorrectes i irreverents. No deixa ningú indiferent.

Més informació: https://danielhigienico.com/

DE LA CARMELA

“De la Carmela” es presenta l’any 2014 de la mà de Daniel Felices (guitarrista, compositor i cantant del grup D’Callaos) i Queralt Lahoz (vocalista i compositora de Pokas Luzes, cantaora a la companyia flamenca “Los Mulero” i vocalista a la Latin Band “Hits the town”). Recuperant cançons d’intèrprets tan dispars com Mercedes Sosa, Diego el Cigala, Manuel Molina o Toni Zenet creen un viatge ple d’emocions, una bonica lluita entre l’alegria i la nostàlgia. El seu espectacle càlid i proper és, sens dubte, un veritable tribut a l’elegància i la bellesa.

Més informació: https://www.facebook.com/dlcarmela/

SHARIF

Amb més de 20 anys dedicats a l’art d’escriure versos i amb tres discos en solitari (“A ras de sueño” 2006, “Sobre los márgenes” 2013 i “Bajo el rayo que no cesa” 2015) és un dels artistes millors valorats del panorama Hip Hop de l’escena estatal.

Més informació: http://www.shariffernandez.com/

LÁGRIMAS DE SANGRE

LDS és una banda de rap combatiu, que veu d’estils més enllà del Hip Hop, com és el Rock i el Reggae, allunyant-se dels tòpics d’herència nord-americana. Els seus 5 components són: Neidos, Microbi i Still Ill a les veus, Acid Lemon com a productor/dj, i Rama-Lama a la guitarra. LDS s’ha consolidat com un dels grups més important del circuit dels grans festivals d’aquest 2018.

Més informació: http://www.lagrimasdesangre.com/

FYAHBWOY

Fyahbwoy és considerat com l’artista espanyol referent en el gènere dancehall i reggae castellà. 10 anys de carrera li han consagrat en el posicionament més alt del seu gènere com una icona de la música independent. El març del 2018 ha vist la llum el seu cinquè disc, que porta per títol “F.I.A.H.” i ha sortit a la carretera amb la gira #FyahTour18. Fyahbwoy acumula en l’actualitat més de 105 milions de visualitzacions en YouTube i compta amb una comunitat de més de 319k seguidors en Facebook, 157k en Twitter i 196vk en Instagram, amb perfils verificats.

Més informació: http://fyahbwoy.com/

TYMPANUM

Tympanum Percussió va ser fundada l’octubre de 2013. Però no va ser fins al Maig de 2014 que la banda realitza la presentació oficial a la ciutat de Tarragona. Tympanum va tindre molt bona acollida per la ciutadania i des de llavors continuen creixent. La banda té influències molt marcades de Samba i Samba Reggae i s’autodefineixen com un grup de persones que estima la percussió i que convida a tothom a gaudir-la amb ells.

Més informació: https://www.facebook.com/tympanumpercussio/

QUÈ ÉS EL SAM SAM FESTIVAL:

Sam Sam Festival és un projecte de Cooperació Internacional. La seva finalitat és col·laborar amb el desenvolupament de l’escola Kalasans que es troba al barri Sam Sam III de Dakar. Així mateix, pretén sensibilitzar a la població de la importància de promoure l’educació a escala global com a font del canvi social i de la democratització dels pobles.

Es tracta d’un projecte amb una perspectiva del nord al sud i del sud al nord, ja que cooperar amb el desenvolupament de la comunitat de Sam Sam III de Dakar també promou el nostre propi desenvolupament. La cooperació és reciproca a més, perquè l’esperit Sam Sam, de dignitat, lluita i superació està present en tot el projecte.

EL      BARRI   DE   SAM  SAM   III   I   L’ESCOLA   KALASANS

Sam Sam III és un barri de Pikine, a la perifèria de Dakar. S’estima que hi habiten 12.500 persones, tot i que és difícil de calcular, ja que la seva població no deixa de créixer. És un barri anomenat, en termes urbanístics, espontani i sense pla d’ordenació. A causa d’aquest tipus de construcció, molts dels carrers són estrets, dificultant o paralitzant la circulació de transport públic, fet que exclou encara més la seva població.

Una altra característica de Sam Sam III és que es troba en una zona pantanosa i més d’un 30 % del barri està ocupat per aigües estancades. Malauradament existeixen cases construïdes en aquestes zones pantanoses que resten inundades durant llargs períodes de temps. A més, a l’època de pluges s’agreuja la situació. Una conseqüència greu de viure en zones amb aigües estancades és la proliferació del paludisme (primera causa de mortalitat al Senegal).

FERRAN SANS   I   L’ESCOLA  KALASANS

A l’octubre de 1990, Ferran Sans, professor del col·legi Joan XXIII va anar-se’n a les terres africanes del Senegal ja que a la ciutat de Terrassa havia finalitzat tots els projectes que va iniciar: crear una escola pública i recolzar a les famílies de la ciutat després de la riuada de 1962. El projecte d’en Ferran Sans al barri de Sam Sam III consisteix en l’alfabetització dels membres d’aquesta comunitat en la seva llengua materna, així com ensenyament, educació i estimulació de la promoció cultural, sanitària i econòmica per al progrés del barri i la ciutat.

ELS FONS SOLIDARIS I LA SEVA DESTINACIÓ

 Els fons solidaris recaptats amb el festival s’envien directament al coordinador del projecte educatiu en Ferran sans. Segons les necessitats del curs acadèmic es poden destinar a material escolar, a manteniment de les instal·lacions, a finançar part de les colònies que es realitzen cada any, etc.

 QUINS SÓN ELS ORGANITZADORS?

 El Sam Sam Festival és un festival que van iniciar l’ONG “Amics d’en Ferran” de Terrassa el 2007.

 Des de fa 4 anys, un grup d’estudiants i exalumnes d’Educació Social de la Universitat de Lleida organitza una edició del Festival a Lleida, amb pocs recursos, però gran èxit. L’any 2016, va crear l’Associació Reacció Cultural amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones a través d’actes socioculturals, i un dels actes més important que organitza és el “Sam Sam Festival-Lleida”. Des del 2017, se suma al projecte l’Ajuntament de Cunit amb un gran compromís des del primer moment i amb ganes de consolidar l’esdeveniment solidari. Per tant, aquest 2018 serà la segona edició a la ciutat costera.

 TOTES I TOTS SOM SAM SAM

Amartya Sen assegura que per parlar de desenvolupament d’una societat cal analitzar la vida dels qui la integren. Entén que el desenvolupament és un procés d’expansió de les capacitats que gaudeixen els individus. Amb capacitats es refereix a tot allò que una persona pot arribar a fer o ser. Defineix desenvolupament, per tant, com un procés d’expansió de les llibertats. Sobre la base del concepte de desenvolupament que sosté Amartya Sen (desenvolupament humà Vs. desenvolupament econòmic) l’educació és una capacitat essencial, perquè l’accés a ella democratitza les comunitats fent-les més crítiques i més lliures.

Aquest projecte neix de la necessitat de desenvolupar les capacitats de les persones. D’expandir el desenvolupament humà del qual parla Amartya Sen sense distincions d’ètnia, gènere, edat, religió, cultura, procedència o lloc de residència.

 El Projecte Sam Sam facilita que infants i joves exclosos del sistema del barri de Sam Sam tinguin accés a l’educació. Però també potencia la interculturalitat, la solidaritat, la perspectiva global i la cohesió social (tant en el nord com en el sud).

 El Festival Sam Sam treballa per un món més digne promovent la Cooperació Recíproca que guia i fa possible aquest projecte.

Una de les frases més utilitzades del nostre referent i company Ferran Sans és “Sempre endavant, la victòria és nostra!” i totes i tots els que formen part de la família Sam Sam hi estem convençuts. T’hi apuntes a canviar el món?

Més informació en : https://www.facebook.com/festivalsamsam/

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Ocupen la delegació del Govern a l’Ebre per exigir la gratuïtat de l’AP-7

Notícia següent

Interrompuda la circulació de trens a l’R16 i RT2 entre Tarragona i Salou

Notícies relacionades