S’ha estrenat el drac “Cabrot Petit” del Vendrell, dissenyat i construït per Dolors Sans

En l’acte de presentació va ser apadrinat pels dracs Víbria del Vendrell, Drac petit de Sant Roc de Tarragona, Vibrieta de Tarragona, Drac petit de la Geltrú i la Farnaqueta de Cambrils i la presència del Cabrot del Vendrell naturalment

0
240
Imatge de l'estrena del Cabrot Petit del Vendrell. Foto: Cedida

El passat dia 18 de maig, es va presentar al Vendrell un nou drac: “El Cabrot Petit” dissenyat i construït per l’escultora de la festa vilafranquina Dolors Sans. En l’acte de presentació va ser apadrinat pels dracs Víbria del Vendrell, Drac petit de Sant Roc de Tarragona, Vibrieta de Tarragona, Drac petit de la Geltrú i la Farnaqueta de Cambrils i la presència del Cabrot del Vendrell naturalment.

L’acte va estar organitzat al voltant d’una llegenda sobre les ganes del Cabrot de disposar de descendència. El Cabrot Petit va sortir de les portes de l’església del Vendrell i un àngel amb una espasa de foc el va fer fora, mentre al mateix temps el Cabrot l’acollia acompanyat de una colla de diables. Després es va iniciar un cercavila amb totes les bèsties de foc que va acabar amb un castell de foc des de dalt del campanar.

El projecte de Cabrot Petit de la Dolors Sans, que ja va construir l’any 1991 el Cabrot del Vendrell, consistia en fer una recreació del Cabrot quan era petit, o sigui quan era infant. Per aquest motiu no és una rèplica a escala del drac gran sinó un drac nou amb personalitat pròpia. El Cabrot Petit és igualment un Llucifer que cavalca igualment sobre dos dracs. Com que representa que el personatge té els trets d’un simi quan és una cria, les formes de la cara, els trets dels pòmuls i la mirada són més amables i no tant agressius com el Cabrot gran. Al mateix temps el cos del Llucifer-infant té les formes més arrodonides, pròpies d’un nadó, i manté les potes de boc. Els dos dracs tenen caps de serp també amb un aire propi d’una cria de serp.

La colla del Cabrot Petit és molt nombrosa i va acompanyada d’una colla de diablons. Tot plegat enriqueix la colla del Cabrot amb la nova figura i els nous diablons i també la rica mostra d’0imategeria de foc del Vendrell, possiblement una de els viles catalanes amb més bestiari propi.

FER UN COMENTARI