Sant Jaume dels Domenys amb El Dia Mundial del Reciclatge

A Sant Jaume dels Domenys fomenten la pedagogia entre els nens per incentivar el reciclatge

0
632

En motiu del Dia mundial del reciclatge, que es celebra el dia 17 de maig, l’ajuntament de Sant Jaume dels Domenys recolza les activitats que s’estan fent al municipi.

Des del passat dia 7 de maig, els informadors ambientals contractats des del Consell Comarcal amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya del Departament de Medi Ambient i Habitatge, han iniciat una sèrie de sessions a l’escola els Quatre Vents per a conscienciar els infants sobre els beneficis del reciclatge. En diferents dies, els alumnes des de P3 fins a 6è de primària, van gaudir de jocs i dels contes i vídeo que els informadors els van preparar.

El dia 16 es va muntar un inflable per dinamitzar una activitat lúdica i divertida per comunicar els conceptes bàsics de la recollida selectiva i per fomentar la participació. Conscients de la necessitat d’informar i educar ambientalment els ciutadans aquest element va complementar les campanyes de foment de la recollida selectiva. L’inflable de la recollida selectiva és un gran espai de joc que funciona com a recurs lúdic i alhora educatiu utilitzant el material pedagògic complementari.

Els informadors van disposar que els infants, per grups, juguessin a l’inflable tot posant uns coixins (amb dibuixos de residus) al lloc que correspongués (contenidors de recollida selectiva o deixalleria) per a fer-ne el tractament més adequat. Aquesta activitat pretén divertir i educar els infants i joves de 3 a 12 anys, amb l’objectiu de conscienciar i promoure la reducció de residus que produïm, treballar els diferents tipus de materials que composen els residus i conèixer el sistema de recollida selectiva del municipi.

Un monitor els va fer una explicació participativa sobre les 3R; Reduir, Reciclar, Reutilitzar; les bones pràctiques personals i la recollida selectiva. Després l’activitat va continuar sobre de l’inflable, en la que els infants van haver de posar cada residu, dibuixat damunt d’un coixí inflable, al seu contenidor; al mateix temps que jugaven saltant.

Està previst que el dijous, 17 de maig, es munti una carpa informativa al costat de la Casa de Cultura, per tal d’arribar a tota la població.

FER UN COMENTARI