Queixes per la col·locació de cadires per guardar lloc a les platges de la Costa Daurada

Alguns usuaris deixen les seves coses a primera línia a les vuit del matí i no tornen fins hores després

La polèmica de cada estiu ja ha tornat a arribar. Diverses persones s’han queixat a través de les xarxes socials de l’ocupació matinera de la primera línia de la platja en diferents municipis de la Costa Daurada com, per exemple, Cambrils i Roda de Berà. Alguns usuaris hi van a les 8 del matí per col·locar cadires i para-sols per guardar-se el millor lloc i marxen per tornar hores després.

Quan la platja es va començant a omplir de gent a partir de les 10 del matí, els banyistes es troben que la primera línia està ocupada però no hi ha ningú. Un contratemps sobretot per les famílies amb nens, que tenen problemes per trobar lloc prop de l’aigua i vigilar als nens jugant a la vora. Això genera enfrontaments entre els quals col·loquen les seves pertinences, que defensen el seu dret a fer-ho, i els banyistes que arriben més tard, que defensen que això és una mala pràctica.

Entre aquests últims alguns proposen solucions com retirar els objectes i deixar-los amuntegats a la sorra o col·locar-se just davant per molestar-los. El cert, però, és que el conflicte sorgeix del fet que la majoria dels Ajuntaments no tenen cap regulació sobre aquest tema. Només Cunit, davant aquestes disputes, va aprovar una ordenança específica fa uns anys per tal de prohibir aquesta pràctica. En aquest municipi del Baix Penedès, la Policia Local pot retirar les pertinences i emportar-se-les a comissaria si les veuen o algú els avisa. Si els propietaris les van a recollir, podran ser multats.