L’Arboç s’adhereix a la xarxa de ciutats creatives

Serà un dels 38 pobles de Catalunya que en forma part, amb projecció a més de 8.000 municipis d’arreu de l’estat

L’ajuntament de l’Arboç ha signat un protocol d’adhesió a la xarxa de territoris creatius de l’Estat espanyol i serà una de les 38 poblacions que en formi part a partir d’ara. Es tracta d’una iniciativa per fer palès com les idees creatives poden fer evolucionar els pobles i ciutats amb un afany modernitzador i de diversificació de la seva estructura econòmica. L’Arboç, a través del pla de barris cercarà una altra manera de fer les coses, a través de la creativitat, incidint en les persones i les seves necessitats.

En aquest canvi de paradigma conflueixen tant accions de tipus urbanístic i tecnològic, juntament amb actuacions netament artístiques, culturals i de marcat caràcter social.

Entre els objectius d’aquesta iniciativa, destaca contribuir a millorar la gestió de la diversitat cultural de la societat i la seva cohesió social, i potenciar la innovació com a model de desenvolupament i del turisme cultural i creatiu. També es vol impulsar tots els sectors de l’economia a partir del valor afegit de la cultura i afavorir el diàleg entre administracions. I sobretot, promoure projectes de col·laboració i cooperació entre les ciutats i territoris del nostre país, en els àmbits de la innovació i creativitat econòmica i tecnològica, innovació cultural i artística, i innovació social i territorial.

Amb aquesta adhesió l’Ajuntament de l’Arboç guanya presència i visibilitat en la Convocatòria del proper Fòrum de ciutats creatives a LLeida el febrer de 2019. Aquesta Convocatòria Pública s’enviarà als més de 8.100 ajuntaments d’Espanya. A més, també podrà incloure premis a la Campanya de “Barris Antics” per a la promoció de la vila, oberts a tots els pobles i ciutats inscrits al Fòrum, per promocionar l’Arboç a la resta d’Espanya i a l’exterior, sota l’eslògan: “Molta Catalunya per descobrir”.

Aquest acord té una vigència d’un any amb possibilitat de renovar-lo.