L’Arboç convida a participar al Fòrum de Priorització dels Pressupostos Participatius

Alfons Ribas, regidor de Participació Ciutadana, fa una crida a la participació de tothom on s’escolliran els projectes que se sotmetran finalment a votació popular per destinar els 40.000€ de la partida d’inversions del pressupost municipal

0
334

L’Ajuntament de l’Arboç convida els veïns i veïnes a participar activament dijous 20 de setembre del Fòrum Ciutadà de Priorització on s’escolliran els projectes que se sotmetran finalment a votació popular. La sessió és oberta a tota la ciutadania i es durà a terme a la Sala d’Actes de la Biblioteca a partir de les 19:30 h.

Aquest mes de setembre la convocatòria 2018 de Pressupostos Participatius de l’Ajuntament de l’Arboç impulsada per la Regidoria de Participació Ciutadana encara la seva fase definitiva, que permetrà als arbocencs i arbocenques escollir a quins projectes volen destinar 40.000€ de la partida d’inversions del pressupost municipal.

Tècnics municipals han dut a terme durant les darreres setmanes un exhaustiu anàlisi i treball de les 188 propostes ciutadanes presentades amb l’objectiu de seleccionar aquelles que complien els requisits establerts i descartar aquelles actuacions que no han passat el filtre tècnic i econòmic. Així, el llistat complet de propostes vàlides i desestimades, així com la seva justificació, es donarà a conèixer públicament al llarg dels propers dies.

Les actuacions que han complert els requisits tècnics i econòmics exigits formaran part el proper dijous 20 de setembre (19:30 h.) del Fòrum Ciutadà de Priorització, on tots els veïns i veïnes que hi participin podran debatre la seva conveniència i determinar-ne la seva prioritat i escollir, d’entre les actuacions vàlides, un nombre determinat de projectes que se sotmetran finalment a votació popular. La sessió és oberta a tota la ciutadania i es durà a terme a la Sala d’Actes de la Biblioteca.

on s’escolliran els projectes que se sotmetran finalment a votació popular per destinar els 40.000€ de la partida d’inversions del pressupost municipal. i assegura que “encarem la fase decisiva del procés molt orgullosos de la resposta i la implicació ciutadana demostrada fins al moment i plenament convençuts que eines de participació directa com aquesta són essencials per seguir construint plegats el municipi de present i futur que desitgem”.

Aquells projectes seleccionats en el Fòrum se sotmetran posteriorment a votació popular. A la consulta hi podran participar totes aquelles persones majors de 16 anys empadronades a l’Arboç mitjançant el seu vot a través de la plataforma www.arbocencopina.cat. En aquest sentit, el consistori es compromet a integrar en el pressupost 2018 les propostes més votades fins a esgotar la partida de 40.000€.

FER UN COMENTARI