L’Arboç comença la instal·lació de la fibra òptica al municipi

El desplegament físic d’aquesta xarxa de gran velocitat no representa cap cost per als veïns i veïnes del municipi

S’ha donat el tret de sortida al desplegament de la fibra òptica a l’Arboç. Operaris de la companyia MÁSMóvil treballen en diferents punts del municipi renovant el cablejat i desplegant físicament aquesta xarxa de gran velocitat, que permetrà augmentar la connectivitat, la velocitat i la qualitat de connexió del poble. Les tasques no representen cap cost per als veïns i veïnes i, a més, des de MÁSMóvil existeix el compromís de minimitzar tant com sigui possible les molèsties que aquests treballs puguin ocasionar.

Una actuació amb amplis beneficis per al conjunt de la població

La posada en marxa d’aquest nou servei permetrà millorar les telecomunicacions del municipi i, alhora, suposarà un guany socioeconòmic important per a la ciutadania. Es reduirà considerablement la fractura digital i el teixit empresarial i comercial es beneficiarà de les noves oportunitats lligades a la societat de la informació. Així doncs, l’arribada de la fibra òptica dinamitzarà una sèrie de factors econòmics que permeten generar un efecte positiu sobre la productivitat de l’economia local i també en termes de cohesió territorial.

A banda de facilitar la inclusió social, el desplegament de la fibra òptica també assoleix objectius de desenvolupament sostenible, ja que permet una disminució de la despesa energètica del municipi i, en conseqüència, una millor protecció del medi ambient.