L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès apropa els comptes municipals a la ciutadania amb l’Auditoria Ciutadana

Deu bisbalencs i bisbalenques triats a l’atzar podran consultar documentació relacionada amb la comptabilitat de l’Ajuntament i assistir a la Comissió de Comptes

0
361

Aquest passat 11 de juliol l’alcaldessa Agnès Ferré ha convocat a l’Ajuntament diversos bisbalencs, escollits per sorteig, per a dur a terme l’Auditoria Ciutadana, una proposta que es tira endavant per primera vegada a la Bisbal i que consisteix en apropar la gestió de la comptabilitat municipal a la ciutadania.

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès va aprovar, el 19 de juny de 2017, el primer Reglament d’Organització Municipal (ROM) de l’Ajuntament. El ROM conté un total de 138 articles, alguns dels quals van adreçats directament a la ciutadania. El document aprovat contempla que els bisbalencs i les bisbalenques puguin emetre preguntes perquè siguin contestades en els Plens Ordinaris així com defineix els mitjans d’informació sobre la gestió municipal adreçats a la ciutadania, com poden ser el Ple municipal, la revista municipal, el web i les xarxes socials, eBando, la cartelleria, la convocatòria de processos de participació ciutadana, el taulell d’anuncis o els pregons, entre altres. L’article 83 del ROM se centra en l’Auditoria Ciutadana que, justament ara, s’ha posat en marxa. Funciona de la següent manera: es trien 10 bisbalencs o bisbalenques a l’atzar i se’ls convoca per participar en l’”Auditoria Ciutadana” i, durant els 15 dies previs a la Comissió de Comptes, que tindrà lloc el dia 27 de juliol, poden consultar documentació, com ara factures, relacionada amb la comptabilitat de l’Ajuntament.

Dels deu bisbalencs seleccionats han assistit a la cita Montserrat Baiges, Manolo Sánchez i Antoni Cuadrillero. L’alcaldessa els ha fet entrega d’un dossier amb el pressupost de l’any 2017 i la Memòria del Model Compte General any 2017 i els ha convidat a venir a consultar documentació relacionada amb els comptes de l’Ajuntament durant els dies previs a la comissió de comptes que, tot i ser un acte tancat al públic, les deu persones triades per fer l’Auditoria Ciutadana hi podran assistir.

L’alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, explica que “es tracta d’acostar el funcionament de l’Ajuntament a la ciutadania i, d’aquesta manera, fer participar la població de les tasques de gestió interna d’un Ajuntament. Creiem que aquest tipus d’iniciativa permet acostar els comptes municipals a la ciutadania amb total transparència i de forma proactiva”.

FER UN COMENTARI